Vágólapra másolva!
Az intimlézert nem csak az esztétikai okokból, az intim szépség megőrzésére alkalmazzák, hanem a sokakat kínzó inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, illetve a szexuális élet javítása érdekében is igénybe veszik. Az intimlézer a hatékonyságának köszönhetően világszerte egyre népszerűbb, de sokan még mindig nem tudják, hogy megoldás lehet a problémájukra.
Vágólapra másolva!

Az öregedés olyan természetes folyamat, melynek során nem csak megjelenésünk változik, hanem egyes szerveink működése is. "Önbizalmunkat nem csak az csökkenti, hogy milyennek látjuk magunkat a tükörben, de az is jelentős mértékben megnehezítheti mindennapjainkat, ha valami már nem úgy működik, mint régen. Ennek viszont nem feltétlenül kell így lennie, hiszen a legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően van megoldás olyan problémákra, mint a szülés vagy a változó kor miatt kialakult vizeletcsepegés, hüvelyszárazság, a hüvely falának meglazulása és kitágulása, és a fentiekből adódó szexuális problémák" – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista, hozzátéve, hogy ezek mellet a külső nemi szervek fiatalításával és azok felszínén megjelenő bőrelváltozások, bőrkinövések, szemölcsök pigmentfoltok kezelésével, esztétikai zavarok szépészeti és sebészeti korrekciójára is van lehetőség az intimlézer segítségével.

Hüvelyfiatalítás lézer segítségével

Az életkorral járó hormonális változások, a szülés is csökkenthetik a hüvelyi izmok tónusát. Ezek a változások gyakran kóros tünetekhez vezethetnek, mint például hüvelyfeszülés, sorvadás, szárazság vagy akaratlan vizeletszivárgás. A tünetek nagy mértékben ronthatják az életminőséget és a szexuális tevékenység élvezetét. A lézeres kezelés javítja a szeméremajkak és szeméremtest bőrének rugalmasságát és feszességét, visszaállíthatja annak korábbi, fiatalosabb megjelenését. A kezelés hatására a bőr textúrája és színe is javul a kezelt a területen, úgyhogy azok is belevághatnak, akik csupán esztétikai változást szeretnének elérni.

Intimlézer (illusztráció) Forrás: Shutterstock

A lézeres hüvelyfiatalítás célja lehet a szexuális együttlétek okozta örömök fokozása. A szexuális elégedettség szorosan összefügg a cselekmény közbeni súrlódásokkal, ezen pedig sokat javíthat a lézer, ami növeli a hüvelyi izmok tónusát, erejét és kontrollját. Ezenkívül hatékonyan csökkenti a hüvely külső és belső átmérőjét, valamint erősíti a gát izmait.

Vizeletcsepegés, inkontinencia kezelése

A nők körében sajnos meglehetősen gyakori probléma az akaratlan vizeletszivárgás, melyet köhögés, tüsszögés, testmozgás vagy nehéz tárgyak emelése válthat ki. A lézeres hüvelyfiatalítás megoldást jelenthet a stressz-inkontinencia enyhe tüneteinek csökkentésére, mivel a kezelés megerősíti a hüvely falát és ezáltal segíti a vizeletelvezető rendszer megfelelő működését, így csökkentve a vizeletszivárgást és az általa okozott kellemetlenségeket.

Hogyan működik a lézer?

A kezelés egy speciális frakcionált CO2 -lézeren alapul, amelyet kifejezetten a hüvely nyálkahártyájának kezelésére terveztek. Az eljárás jótékony hatással lehet a menopauza idején jellemző ösztrogénszint csökkenésre, aktiválhatja a kollagén termelődését, javítja a hüvely vérellátását, nedvességtartalma megnövekszik, a hám ellenállóbbá, tónusosabbá, rugalmasabbá válhat. A hüvely pH-ja normalizálható, ami segít helyreállítani a természetes védekező funkcióját, ezáltal növeli a hüvelyfertőzésekkel szembeni ellenállást.

Az intim lézeres kezelés biztonságos, hatékony és fájdalommentes megoldást jelenthet a panaszok gyors megoldására. "A kezelés mindössze 10-15 percet vesz igénybe. A megfelelő hatás eléréséhez 3 kezelés javasolt 1 hónap különbséggel. Az elért hatás megőrzése érdekében a kezelést ezt követően évente egyszer javasolt megismételni. Fájdalommentes, mellékhatások és gyógyulási idő nélkül, helyreállítja a szövetek rugalmasságát és feszességét, javítja az életminőséget és a szexuális kapcsolatot" - magyarázza a szakember.