Piancavallo

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A pályarendszer hatalmas előnye, hogy kifejezetten kis mennyiségű hó is kitűnően megmarad, akár hosszú hetekre is, így a sízés a hóesés mentes időszakokban is biztosított. Legutóbbi ott jártunkkor február utolsó napjaiban 50 centiméteres hó várta a síelőket, pedig az utolsó hóesés előző év december elején volt! A kitűnő hóviszonyok oka, hogy a sícentrum egy hegyekkel elzárt, szélvédett fennsíkon helyezkedik el, ennek megfelelően esténként megáll a terep felett a fagyos, hideg levegő és a hó is megmarad a pályákon, csak egyengetni kell.

A korlátozott tér miatt a Piancavallo kellemes hangulatú, családias sícentrum. A szállások egytől egyig sétatávolságra vannak a liftektől és síelés után sem kell messzire menni a különböző programok igénybevételére. A pályarendszer snoboardosoknak is kínál megfelelő terepet a Snowborard-parkban, de van lehetőség sífutásra, korcsolyázásra, siklóernyőzésre és a környező hegyekben túrázásra is.

A síbérletek árai Piancavallón sem nevezhetők drágának olasz viszonylatban.: főszezonban egy 5 napos felnőtt bérlet 95 euróba kerül, a gyerekeknek pedig 77,5 euróért kínálják ugyanezt.

Pályák hossza: 50 km

Pályák magassága: 1300-1850m

Pályák összetétele: 2 fekete, 8 piros, 2 kék, 3 zöld

Liftek: 5 ülőlift, 3 húzólift, 3 bébilift

Sífutó pályák hossza: 25 km