Utazótáska-játékunk nyertesei

Vágólapra másolva!
Véget ért az [origo] utazási rovata, a Go Utazási Magazin nyereményjátéka, amelyen a helyes megfejtést beküldő szerencsés nyertesek egy-egy utazótáskával lettek gazdagabbak.
Vágólapra másolva!

A játékban feltett kérdésre: "Melyik hónapban rendezik a Velencei Karnevált?" a helyes válasz az 5-ös volt, azaz Februárban.

A karnevál Velence legnagyobb és leghíresebb kulturális eseménye. A carneval szó a carne - hús, szóból vezethető le, hiszen a karnevál időszaka a böjt előtti időszak. Eredetileg maga a fogalom húshagyó keddet jelölte. A "carne vale" jelentése: ég veled hús. A hús szó azonban nem csak a keresztény ünnep böjtmegelőző jellegére utal, hanem a farsangi eszem-iszomra is. Ilyenkor ugyanis rengeteg hús fogyott. A velencei karnevál hatalmas színjátékhoz hasonló, ahol az utcák alkotják a színteret, a városlakók a színészek, s egyben a nézők is. A közönség az erkélyekről nézi az eseményeket.

Tulajdonképpen nincs is határ a színészek és a nézők között, hiszen a bámészkodó hölgyek az erkélyekről olykor tojással dobálják meg a felvonulókat, az álarcosoknak pedig gyakran megengedik, hogy magánházakba büntetlenül berontsanak. A velencei karnevál mára idegenforgalmi látványossággá nőtte ki magát. Egy hatalmas és vidám felvonulás, amikor a törvény senkire sem vonatkozik. Egy igazi farsang, evéssel-ivással és rengeteg nevetéssel. A lagúnák ölelte város ilyenkor egy felbolydult méhkasra emlékeztet leginkább és ilyenkor a vendégektől gyakran elbújó velenceiek is az utcán mulatnak, és ünneplik a tél végét és szeretett városukat.

A kérdésre közel 100 olvasónk küldött be helyes választ, közülük sorsoltuk ki a szerencsés nyerteseket:

Kozmáné Boncz Margit

Főző Gabriella

Bednarik Krisztián

M. Szilvia

Nábrádi Benedekné

Bakos Gyula

Halasiné Molnár Ildikó

Dávid Viktor

Milkovics Ágnes

Szalai Bernadett

Gratulálunk nekik. A nyeremények átvételéről e-mailben tájékoztatjuk a nyerteseket.