A németek foci vb helyett inkább utaznak

Vágólapra másolva!
Idén 60 millió utazáson vesznek részt várhatóan a németek, ennek harmada lehet belföldi út, másik harmada a mediterrán térségben realizálódik és a maradék utazás jut a többi országra - derült ki a közelmúltban rendezett stuttgarti utazási vásáron közzétett felmérésből.
Vágólapra másolva!

Egy német kutatóintézet felmérése szerint idén is az utazás az, amiről a legkevésbé hajlandóak lemondani a németek. A németországi labdarúgó világbajnokság miatt csak a stabil utazóközönség 2 százaléka halasztaná el, vagy adná fel külföldi kiruccanását.

All inclusive ajánlatokat (amikor az étel és ital korlátlan fogyasztása benne van az alapárban) a megkérdezettek 44 százaléka választana szívesen. Ez az arány három éve még csak 20 százalékos volt.

A megkérdezettek 8 százaléka választana lakókocsis nyaralást, ami három éve ugyancsak alacsonyabb arányt - 5 százalékot - mutatott. Általános trend az internet térhódítása. Ám míg régebben az utazó kereste az információakt, addig mostantól egyre nagyobb számban az irodák keresik meg ajánlataikkal a pihenni vágyókat.