Vágólapra másolva!
Megszüntette Debrecen-Budapest közötti belföldi légijáratát az OLT légitársaság - tájékoztatta Kovács Ágnes, az OLT kapcsolattartója a távirati irodát hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az OLT utolsó Debrecen-Budapest közötti belföldi járata vasárnap délután közlekedett. Kovács Ágnes ismertette: az OLT légitársaság egyoldalúan felmondta a járat működtetésével kapcsolatos szerződést mind a Debreceni Vagyonkezelő Rt.-vel, mind a Debrecen Airport Kft.-vel.

Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a légitársaság nem indokolta meg a járat azonnali megszüntetését. Ugyanakkor tudomása van arról, hogy bizonyos jegyváltási gondok, az áfa elszámolással kapcsolatos problémák nehezítették a működést.

Kovács Ágnes szerint van igény, piaci érdeklődés a Debrecen-Budapest közötti menetrendszerinti járat további működtetésére, amelynek a lehetőségét keresik a szakemberek.

Az OLT kapcsolattartója emlékeztetett arra, hogy októberben már a kétezredik utast köszöntötték a járaton, amelyet elsősorban külföldi üzletemberek vettek igénybe. A járattal 25 ezer forintért fél óra alatt lehetett eljutni Debrecenből a fővárosba, illetve vissza.

A menetrend szerinti Debrecen és Budapest közötti légijárat indítását még március 27-én jelentette be a cívisvárosban Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint a Malév és az észak-németországi székhelyű OLT légitársaság vezérigazgatója. Akkor mérföldkőnek nevezték a repülés történetében a járat indítását, mivel utoljára 1968 őszén indult belföldi repülőjárat Debrecenből a fővárosba.

Az új járattal Debrecenből 4 óra alatt bármelyik európai célpont elérhetővé vált, a Malév ugyanis fél óra alatt tovább szállította az utasokat Ferihegyről.

A szakemberek valószínűsítették, hogy a vállalkozás nyereséges lesz, ugyanis az OLT gépei nem vesztegelnek üresen Ferihegyen, hanem két járat között megfordulnak Ljubjanában is.