Harci övezetbe tévedtek a turisták Izraelben

Vágólapra másolva!
Tizenöt japán turista keveredett teljesen véletlenül veszélyesnek számító palesztin területre a Jordán nyugati partján miután a jeruzsálemi buszjegy-vásárláskor rosszul fejezték ki magukat - írja az Opodo.
Vágólapra másolva!

A japán turistacsoport eredetileg az Izrael északi részében lévő Afulába indult volna, de a jegyet megvásárló turista kiejtése nem volt a legtökéletesebb, ugyanis a jegyárusító Ofra település nevét értette, ami palesztin területen, a Jordán nyugati partján található.

Az eltévedt turisták a hiba folytán egy éjszakát voltak kénytelenek eltölteni egy meglehetősen veszélyesnek minősülő területen, ahol rendszeresek a fegyveres összetűzések.

A néhányórás buszutazást követően a turistacsoport egy katonákkal őrzött átkelőhelyhez érkezett, ahol lelkesen érdeklődtek szállodájuk holléte felől. A katonák sietve értesítették a japán turistákat, hogy a világ ezen részén egyáltalán nincsenek szállodák. A turisták szemmel láthatóan meglepődtek - nyilatkozta az egyik katona.

A hiba ellenére a csoport belépett a területre és itt töltötték az éjszakát, másnap pedig egy turistabusz vitte őket útjuk eredeti céljához, az északi Afulába.