A legnépszerűbb hazai városok

Vágólapra másolva!
Budapest vezet, az ezüstérmes Hévíz, a bronzérmet Hajdúszoboszló érdemelte ki az idegenforgalmi szempontból legnépszerűbb hazai városok listáján.
Vágólapra másolva!

A tíz legnépszerűbb város 2005. évi rangsorához képest az utolsó három helyen történt változás: Debrecen például a 8. helyre lépett elő, megelőzve Zalakarost és Egert - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt. közleménye.

A külföldiek körében a főváros mellett a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balatonhoz közeli települések a legkedveltebbek. A abszolút első helyezett Budapest 5,2 millió vendégéjszakával, amelyet Hévíz követ 595 ezer vendégéjszakával. 2006-ban nem szerepel Keszthely és Tihany az első tíz település között.

A belföldi utazók körében a fővárost Hajdúszoboszló és Siófok követi. Zalakaros pozíciója jelentősen javult, tavaly már a 7. helyet foglalta el a 2005-ös 10. helyett.

A turisztikai szempontból legnépszerűbb magyar városok 2006-os listája: Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Balatonfüred, Sopron, Debrecen, Zalakaros és Eger.