A legjobb családi programok az olasz Adrián

Vágólapra másolva!
Delfinek, a tengeri élet különféle lakói, rengeteg játék és számos érdekesség várja a látogatókat Olaszország igen kedvelt nyaralóhelyei, Rimini, Ravenna és Riccione környékén. Megmutatjuk, hogy hová érdemes ellátogatni a gyerekkel egy-egy félnapos program keretében.
Vágólapra másolva!

Delfinárium Riminiben

Az egész családnak maradandó élmény testközelben lenni a legjátékosabb vízi emlősökkel, bár mikor belépünk, enyhén szívszorító látványt nyújt az aprócska kör alakú medence, amiben hat delfin úszkál. A júniustól szeptemberig tartó időszakban naponta négy delfin show-t rendeznek, délután háromnegyed ötkor, hatkor, fél tízkor, sőt még este fél tizenegykor is. Rengeteg turistát vonz ez a látványosság, ezért készüljünk fel arra, hogy sorban kell állni a kasszánál. A belépő 12 euróba kerül, az 1 méternél alacsonyabb gyerekek ingyen mehetnek be, aki ennél nagyobbra nőtt annak 9 eurót számolnak fel. Egyéb kedvezmény, diák, nyugdíjas vagy családi belépő nincs.

Forrás: [origo]

A show körülbelül háromnegyed órás, hat delfin és ugyanennyi idomár csillogtatja meg tehetségét különféle vidám zenék kíséretében. Ugrálnak, integetnek és labdáznak az állatokkal. Mindenképp olyan ruhába menjünk, amiért nem kár, ha vizes lesz, mert előfordulhat, hogy kapunk egy-egy adagot az ölünkbe. A műsor olaszul zajlik, a konferanszié meg sem kísérel más nyelven a közönséghez szólni, így aki nem beszéli a nyelvet, maximum találgathat, hogy miről is van éppen szó. Viszont egy-két játékba bevonják a közönséget, és néhány szerencsés kiválasztott kisgyereket is.

A delfinárium közvetlenül a strand mellett található a szállodasor vége felé, parkolóhelyet találni nem könnyű, viszont ha már sikerült, arra figyeljünk, hogy minden nap, még este tízkor is fizetni kell, aki ezt elmulasztja, megbüntetik.

Az Oltremare

Az Oltremare gyakorlatilag egy olyan tematikus park, ahol a legkisebbektől egészen a nagyszülőkig mindenki megismerheti a tenger élővilágát. Delfinek, krokodilok, teknősök, cápák, a szivárvány minden színében pompázó halak és tengeri madarak várják a látogatókat a parkban. Van delfin show, sőt még háromdimenziós Imex mozi is, ahol egészen az orrunk hegyéig úsznak a cápák. Ide egy egész napra érdemes eljönni, sőt ha a családnak megtetszenek a programok, akkor kínálnak több napra szóló kedvezményes jegyet is.

Forrás: [origo]

Az egynapos belépő felnőtteknek 23 euró, 6 és 11 év közötti gyerekeknek 18 euró, a náluk kisebbek pedig ingyen beléphetnek. Ha csak a háromdimenziós mozit szeretnénk megnézni, akkor 8 euróért is válhatunk jegyet, a gyerekeknek ugyanez 6 euró. A park nyitvatartása havonta változik, a nyári időszakban 10-től este 7-ig, a legkiemeltebb szezonban, augusztusban pedig éjfélig is nyitva tartanak. Az A 14-es autópályáról a Riccione-i kijáratnál kell letérni, végig táblák jelzik a parkot.

A Cattolica Akvárium

Forrás: [origo]

Az akvárium épületeit még 1932-ben tervezték, 1999-ben felújították őket, és azóta is a ravennai építészeti örökség részét képezik. Az akváriumban hatalmas cápákat, rájákat, piránjákat és különféle kisebb tengeri élőlényeket csodálhatunk meg. A park egyik részlegében mérges kígyók és különféle hüllők is vannak. Kiemelt szezonban délelőtt tíztől este fél tízig tartanak nyitva, az év többi hónapjában pedig fél tíztől délután fél ötig. A belépő felnőtteknek 16, gyerekeknek 13 euróba kerül a főszezonban, máskor pár euróval olcsóbb. (14 és 12 euró).

Mini Itália

Ha már bejártuk az összes akváriumot, láttuk az összes cápát és delfint, akkor érdemes ellátogatni az Italia in Miniatura Parkba. Ez egy olyan vidámpark, ahol a játékok főként az olasz történelmi emlékművek köré épültek. Pisa, Velence, Szicília vagy éppen Róma, szinte az összes nevezetesség másolata itt van a parkban. Összesen 273 olasz és más európai emlékmű, vagy nevezetes hely másolatát találhatjuk meg a parkban. Hullámvasutak, vízi játékok, mini amfiteátrum és még számtalan más játék várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Forrás: [origo]

A főszezonban, főleg ha nem kifejezetten strandidő van, elég nagy tömegre kell számítani, sokat kell sorban állni, mire bejuthatunk az általunk választott játékra. A főszezonban reggel 9-től este 11-ig tartanak nyitva, kapható felnőtt jegy 18 euróért, kedvezményes jegy 13 euróért, csoportoknak (minimum 25 fő esetén), gyerekeknek és nyugdíjasoknak is adnak kedvezményt, így fejenként 9 euróra kerül az egynapos belépő. A belépő feljogosít az összes játék használatára, egy-két látványosságnál kell csak külön összeget fizetnünk.

Szauer Judit