Parasztháztól a trópusi szigetig - hova érdemes utazni szilveszterkor?

Vágólapra másolva!
Síelés az egyik legjobb ausztriai helyen közel százezerért, Párizs nagyjából ugyanennyiért vagy egy zempléni parasztház mindössze pár ezer forintért? Összegyűjtöttünk néhány lehetséges szilveszteri utazási helyszínt, amelyeket a nagy kereslet miatt nem árt minél hamarabb lefoglalni. Ha valaki nagyon vastag pénztárcával zárja az évet, annak még egy thaiföldi luxusüdülés is beleférhet.
Vágólapra másolva!

A szilveszteri utakat érdemes jó előre lefoglalni, hiszen ez az év egyik legforgalmasabb idegenforgalmi időszaka. Az elmúlt évek tapasztalata az volt, hogy a hazai ajánlatokat ráér novemberben, december elején átböngészni, de ha messzebb készülünk, nem árt, ha már nyár végén, szeptember elején lefoglaljuk az utazást. Idén azonban még az utolsó pillanatokban is van bőven választási lehetőség.

Ha például egy könnyű sítúrával kezdenénk az újévet, választhatjuk az ausztriai Hochkart, ahová többek közt az Intersí kínál karácsonyi, szilveszteri csomagot. A síterep évek óta a magyar sízők egyik kedvenc ausztriai helye, ráadásul a hegyekkel körülzárt katlanszerű pályarendszer kifejezetten hóbiztosnak számít, itt nehéz rossz időpontot választani. December 26-ától egy hetet 91 900 forintért tölthetünk el az 1480 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett található Almhasthof Jagersberger fogadóban félpanziós ellátással.

Forrás: [origo]

A Budapesttől 440 kilométerre lévő Hochkar nem tartozik a nagyobb síterepek közé, pályáinak hosszúsága 17 kilométer, ugyanakkor a pályák alsó vége 1380 méteres magasságban található, így mindig garancia a jó minőségű hó. A pályarendszeren öt ülő- és öt húzólift található, a sízők három fekete, nyolc piros és öt kék pályán csiszolhatják tudásukat.

A szilveszteri európai utak közül szóba jöhet például egy párizsi városlátogatás. A Hurrá-Nyaralunk utazási oldalon egy három éjszakás kirándulás, december 31-i indulással, 94 800 forintba kerül egy személyre. Az ár a repülőjegyet (Malév), a háromcsillagos szállást, a reggelit tartalmazza, a repülőtéri illetéket, a vacsorát, és a belépőjegyeket viszont külön kell fizetni.

Forrás: AFP

Ha egyénileg szervezünk hasonló utat, akkor járunk a legjobban, ha az EasyJet párizsi járatára foglalunk jegyet december 29 és január 1 között feladott csomagok nélkül 54 500 forintba kerül a jegy, de ha például január 2-án, vagy 3-án szeretnénk visszajönni, néhány ezer forinttal többet kell kifizetni a repülőjegyért. Ehhez a jegyhez a Booking.com oldalon 360 euróért találtunk háromcsillagos szállodát a Gare du Nord közelében, ez éjszakánként 120 eurót, körülbelül 33 ezer forintot jelent, azaz egy főnek 16 500 forintba kerül az éjszaka.

Aktív és passzív pihenés belföldön

Aki itthon maradna, annak például az Útisúgó.hu oldalán megtalálható szilveszteri szállások közül egy hajdúszoboszlói programot ajánlunk. A három éjszakáért, félpanziós ellátással 89 900 forintot kell fizetni személyenként a négycsillagos Hotel Aurumban. Ezért az összegért svédasztalos reggelit ás vacsorát kapunk, díjmentesen használhatjuk a hotel wellness- és termálfürdőjét és egy 20 perces masszázst is kapunk ajándékba. Szilveszter éjszakáján gálavacsora jár a vendégeknek természetesen korlátlan étel és italfogyasztással.

Forrás: MTI

Ha valaki ennél olcsóbb megoldást szeretne, és a falusi hangulatot is kedveli, akkor a Zemplén egyik legszebb fekvésű falujában, Mogyoróskán a Várhegy vendégházhoz tartozó kisebbik, kétszobás, konyhás parasztházat még meg lehet csípni. A környéken remek túrák tehetők például a falu fölött magasodó regéci várba, a közeli Boldogkő várába vagy Vizsolyba.

Szilveszter az Elefántok szigetén

Aki többet is hajlandó és tud áldozni egy szilveszteri utazásra, ráadásul még egy kis melegre is vágyik, annak az egyik legvonzóbb célpont Thaiföld lehet, ahová évek óta szép számban utaznak magyar turisták. A válság miatt tavaly kicsit visszaestek a thaiföldi utazások, de éppen ezért még akad hely a szilveszteri járatokra is. Thaiföldön a szigetek, elsősorban Phuket és Koh Samui számítanak ma már az első számú célpontoknak, ám a kambodzsai partok közelében lévő Koh Changot, az Elefántok szigetét is egyre jobban ismerik a magyarok.

Forrás: [origo]

Van olyan program, amely december 27-án indul, az utazás teljes időtartama 10 nap és a sziget mellett Bangkok látnivalóit is megismerhetjük. A szállás a thai fővárosban négy, a szigeten háromcsillagos tengerparti szállodában van, reggelis ellátással. A koh changi, Sea View szálloda a sziget nyüzsgő központjától kissé távolabb esik, így a hotel ideális családok számára. A szilveszteri utazás 359 ezer forintba kerül személyenként, de a gyerekek után jelentős kedvezmény jár. A részvételi díjon felül külön kell fizetni a reptéri illetéket, a biztosítást és a fakultatív programok díját.