20 euróból a tengerhez - akciós repülőjegyek nyárra

Vágólapra másolva!
Az izlandi vulkánkitörés okozta sokkot követően a légitársaságok minden eszközzel próbálják visszacsábítani a csalódott utasokat. Májusban, júniusban sok légicég hirdet nyári akciókat, amelyek ugyan csak bizonyos feltételekkel vehetők igénybe, de kis utánajárással jóval olcsóbban juthatunk repülőjegyhez. Fapados nyaralójáratok 7 euróért, európai hétvége 26 600-ért, vagy Dubaj 160 ezerért.
Vágólapra másolva!

Bár a legnagyobb európai fapados, a Ryanair bejelentette, hogy ősszel kivonul Budapestről, most még lehet találni akciós, 10 ezer forint alatti jegyeket egy-egy járatra, igaz sokat kell ehhez keresgélni. A Ryanair szokásához híven május közepén árazta le a júliusi hónapra szóló jegyeket.

Ha rugalmasan kezeljük az indulást, akkor Pozsonyból már több lehetőség kínálkozik. Innen több célállomásra is kínálnak 7 eurós alapárú jegyeket, a jobb nyaralóhelyekre pedig 20 euróért is találhatunk jegeket a főszezon kellős közepén. Pozsonyból érdemes Bergamo, Bologna, vagy Bari célállomást választani, de jó áron van Brüsszel és Párizs is. A nyaralóhelyek közül Mallorcára és Szardíniára is van 20 eurós jegy, kicsivel drágább csak a spanyolországi Girona, a Costa Brava kapuja, vagy a szicíliai Trapani.

Ha mindenképpen Budapestről akarunk indulni, jobban járunk, ha kerüljük a nyári időpontokat, ugyanakkor szeptemberre és októberre bőven vannak még 15-20 eurós jegyek. Azt sem árt elfelejteni, hogy a Ryanair a júliusi és az augusztusi hónapokra szimpatikusan megemelte a csomagdíjat, a 15 kilogrammos súlyhatár ugyanakkor megmaradt.

Forrás: [origo]

A nagy testvérhez hasonlóan a Wizz is csökkentette a nyári járatok árait, igaz, hogy nem a teljes nyári időszakra, csak a közelebbi dátumokra. A bulgáriai Burgaszba sok időpontra lehet 6 ezer forintos jegyet találni, s Mallorca is megcsíphető márt 11-14 ezer forintért, a visszaúti jeggyel együtt pedig 25 ezer forint alá került az ár, ami a nyaralójáratok esetében kifejezetten kedvezőnek mondható. A leárazás a Wizz Airnél is megszokott lépés, de vélhetően az is közrejátszik benne, hogy nemrégiben a Malév elkezdte árusítani a charterjárataira szóló külön repülőjegyeket is. A Wizznél érdekesség, hogy a nem tipikus nyaralóhelyekre induló járatok árai emelkedtek az elmúlt hetekben.

Az easyJet is kínál akciós jegyeket a Budapestről induló járataira. Ezek közül kis szerencsével Berlinbe már 7990 forintért is foglalhatunk jegyet irányonként

Az említett charterjegyeken kívül több akcióval is próbálkozik a Malév. A nemzeti légitársaság hétvégi akciós jegyeket kínál 26 600 forintos bruttó ártól több európai nagyvárosba, többek közt Athénba, Berlinbe, Frankfurtba, Koppenhágába, vagy Milánóba. Az akció május 24-i foglalással érvényes, az utazás időpontjának pedig június 21 és október 31 közé kell esnie.

Forrás: AFP

A Malév honlapján utazási csomag akciót is hirdetnek, 54 900 forintért utazhatunk Várnába és a repülőjegyen, illetve az illetéken kívül ezért az összegért 4 éjszaka szállást is kapunk reggelivel egy kétcsillagos szállodában. Ha magasabb hotelkategóriára vágynánk 64 900 forintért 3 csillagos, 79 900 forintért 4 csillagos elhelyezést kapunk. Az akció akkor érvényes, ha május 31-ig lefoglaljuk az utazást.

Az egzotikus országokba készülőknek is érdemes figyelni a légitársaságok honlapjait. A dubaji székhelyű Emirates júliusban indítja prágai járatát és ehhez kapcsolódóan budapesti indulással 160 ezer forintos bruttó áron kínálja jegyeit. Az akciós május 31-éig érvényes.

Forrás: AFP

A nyári hónapokban a thaiföldi repülőjegyek sok esetben az ukrán Aerosvit légitársaságnál foglalhatók a legkedvezőbb árakon. A cég általában június elején hirdeti meg kedvező akcióit, ezért a Távol-Keletre készülők mindenképpen figyeljék a cég honlapján az akciókat. Jelenleg 144 ezer forintos bruttó, illetékekkel és adókkal együtt számolt áron találtuk a legolcsóbb megoldást egy kéthetes utazáshoz.

Forrás: [origo]

Észak amerikai nagyvárosokba kínál akciós jegyeket a német Lufthansa is. Amennyiben május 19 és október 31. között utazunk a tengerentúlra 140 900 forintos bruttó áron juthatunk el Bostonba, vagy New Yorkba.