Elárverezik a hőgyészi Gróf Apponyi kastélyszállót

Vágólapra másolva!
Felszámolják a Hermelin Zrt-t, és elárverezik az általa működtetett hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszállót - írta a Tolnai Népújság. Azok a pályázók vannak előnyben, akik a jövőben is szállodaként működtetnék a kastélyt.
Vágólapra másolva!

A lap keddi számában megjelent írás szerint december 16-ig, azaz csütörtökig lehet pályázni a felszámolás alatt álló Gróf Apponyi Kastélyszálló tulajdonjogával bíró Hermelin Termál Kastélyszálló Zrt. megvásárlására. Augusztus végén hirdették meg a jelenleg nem működő, négycsillagos hotelt nettó 1,8 milliárd forintos irányáron. Eddig három érdeklődő jelentkezett, és tette le az 54 millió forint bánatpénzt.

A kastélyhoz közel hat és fél ezer négyzetméteres ingatlanegyüttes tartozik, amely mintegy 5,6 hektáros területen fekszik. Előnyben részesítik azokat a pályázókat, akik a jövőben is szállodaként működtetnék az Apponyi kastélyt.

A cikk szerint a szálló 2008-ig rendben működött, de a gazdasági válság miatt az utóbbi két évben látogatottsági mutatója mélyrepülésbe kezdett, egyre nehezebben tudta fizetni banki hiteleit. A szállodát nyár elején bezárták, a dolgozók közül pedig szabadságra küldték azokat, akik nem mondtak fel. Mostanra a cég egymilliárd forintnyi, nagyrészt jelzáloggal terhelt adósságot halmozott fel.