Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olaszország legelegánsabb sípályái

hó, sí, síterep, sípálya, olaszország, Cortina d'Ampezzo
Vágólapra másolva!
Az olaszországi síterepek közül ez a két legelegánsabb. Cortina patinás üdülőhely gyönyörű szállodákkal, elegáns luxusüzletekkel és méregdrága sportkocsikkal, Madonna pedig a sztárok és sportolók kedvelt síterepe.
Vágólapra másolva!

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio Olaszország egyik legnépszerűbb síterepe, a pályák 1550 és 2550 méteres magasságon húzódnak. Az 55 kilométernyi pályarendszeren 28 kilométer kék, 20 kilométer piros és 7 kilométer fekete pálya közül válogathatnak a síelők. A pályákat 19 lift szolgálja ki, ebből öt kabinos, 12 ülőszékes, 2 pedig húzólift. A lejtők közül a hét kilométeres Grosté a leghosszabb, összesen 1000 méteres szintkülönbséggel - írja a Síelők.hu. A snowboardosok számára van funpark, de kialakítottak pályákat a freestyle-osoknak, a sífutók pedig 22 kilométernyi, gyönyörű fekvésű pályán gyakorolhatnak.

Forrás: AFP

Madonna pályáiról egészen az idei szezonig csak Folgarida-Marilleva pályáira lehetett közvetlen liftkapcsolattal eljutni, de nemrég adták át azt a több évtizede tervezett liftet, amely a szomszédos Pinzolóval köti össze Madonnát. Az új lift Európa egyik leghosszabb sífelvonója lett, a négy különálló szakaszból álló felvonórendszer 5 kilométer hosszan kanyarog a két település között.

Forrás: AFP

Madonna nem tartozik az olcsóbb síterepek közé, az egynapos bérlet 40 euróba, a hatnapos jegy 199 euróba kerül. A Skirama Dolomiti bérlet megvásárlásával pedig több pályarendszert is besíelhetünk összesen 340 kilométernyi pályával. Sízés után a városban számtalan kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, fürdő, korcsolyapálya, éttermek, bárok és boltok várják a vendégeket.

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Amoetzzo talán a legelegánsabb síterepnek számít a Dolomitokban. Csodálatos fekvése, jól karbantartott pályái és nem utolsó sorban patinás belvárosa miatt a tehetős síelők kedvelt célpontja. Szinte nem múlik el úgy szezon, hogy ne rendeznének FIS világkupa futamot a cortinai lejtőkön, sőt 1956-ban a téli olimpiát is itt tartották.

Forrás: AFP

A pályarendszer méretei impozánsak: a lejtők 1224 métertől egészen 2939 méterig húzódnak, ami 1715 méteres szintkülönbséget jelent. A pályák hossza 115 kilométer, ebből 53,7 kék, 42,7 piros és 18,6 pedig fekete a Síelők.hu adatai szerint. A pályákat 34 lift szolgálja ki, 5 kabinos, 25 ülőlift és 4 húzólift. A leghosszabb pálya 7,5 kilométer hosszú, 2800 méteres magasságból indul és 1100 métert ereszkedik.

Cortinán az egynapos bérlet 38 euróba kerül, a hatnapos bárletért pedig 195 eurót kell fizetni és ide is érvényes a Dolomiti Superski bérlet.

Forrás: AFP

Cortina d'Ampezzo valóban a téli sportok Mekkája: a sípályák egy részét kivilágítják, így esti síelésre is van lehetőség, vannak szánkó- és snowboard-pályák, sőt helikopteres síelésre is van lehetőség. A snowboardosok és frestyle-osok számára kialakított funpark 2100 méteres magasságban van. A városban van korcsolyapálya, uszoda szaunákkal, számtalan étterem és szórakozóhely, unatkozni senki sem fog.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről