Törölte a Velence és Budapest közötti járatait a Volotea

Vágólapra másolva!
Mégsem repülhetünk Budapestről Velencébe a Volotea gépeivel, mert a spanyol-olasz fapados társaság már az indulás előtt visszavonta járatait. Az AIRportal.hu írt a lehetséges törlésről, és a hírt Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója is megerősítette hétfőn az [origo] kérdésére .
Vágólapra másolva!

"Azt sikerült megtudnom, hogy valóban törölte a Volotea a beharangozott, Budapest és Velence közötti járatait. Arra hivatkoznak, hogy gyengén alakult az előfoglalás, ezért úgy döntöttek, inkább nem jönnek Budapestre"- mondta az [origo]-nak Hardy Mihály. A spanyol tulajdonban lévő, de velencei bázissal rendelkező Volotea diszkont légitársaság első gépe az eredeti tervek szerint április 25-én érkezett volna Budapestre. Aztán a nyitást a március 13-i, budapesti bemutatkozásukon június 1-jére halasztották, most pedig teljesen törölték.

Forrás: Volotea
Forrás: Volotea

Az AIRportal.hu április 22-én arról írt, hogy a Volotea budapesti járatai eltűntek a menetrendekből. És valóban, a honlapjukon járatkeresésnél ugyan még szerepel Budapest a választható úti célok között, de foglalni nem lehet, mert a naptárban egyetlen járat sem szerepel. És a társaság honlapján található térképről is lekerült Budapest.

Hardy Mihály elmondta, információi szerint a Volotea nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy más városokból repüljenek majd Budapestre, de ez a Velence nem jött össze nekik."Minket természetesen meglepett a dolog, de a fapados piacon ez természetes. A Ryanair sem indított el Budapestről négy olyan járatot, amelyeknél azt látták, hogy nem fogynak eléggé a jegyek". A Volotea-jegyekkel kapcsolatban hozzátette, ha voltak foglalások, akkor egészen biztos, hogy a társaság visszafizeti a jegyek árát.

A Volotea járattörlésével újabb utasoktól esik el a Budapest Aiport, ami érzékenyen érinti a társaságot azok után, hogy a múlt héten bejelentették: Bécs és Prága reptere nyert sokat a Malév csődjén. Hardy megerősítette, hogy évente körülbelül 200 ezer utastól esik el Budapest a légügyi egyezmények hiánya miatt.

A Volotea főleg olasz, spanyol, francia és görög városokba repül, jelenleg 52 úticél szerepel a járattérképükön.