Házhoz viszi a poggyászokat az American Airlines

Vágólapra másolva!
Az amerikai légitársaság legújabb szolgáltatásával bárki megspórolhatja a feladott poggyászokért való ideges várakozást a reptéren. Aki kéri, annak érkezéstől számítva négy órán belül szállítják ki a megadott címre a csomagokat. Persze nem ingyen. 
Vágólapra másolva!

"Úgy gondoljuk, hogy ezt a szolgáltatást kifejezetten értékesnek fogják tartani a kisgyerekes családok illetve az üzleti utazók, akik rendszerint sietnek egy tárgyalásra vagy az irodába" - mondta az American Airlines ügyfélkapcsolatokért felelős vezetője.

Forrás: Scott Olson/Getty/AFP
Egy utas várja bőröndjét

Az biztos, hogy a feladott poggyászok begyűjtése a reptéren, különösen egy hosszabb repülés után, nem a legélvezetesebb elfoglaltság, hiszen sokszor egyáltalán nem könnyű odaférni a bőröndöket szállító futószalaghoz és hosszú percekig is eltarthat, mire - ideális esetben - felbukkan a saját poggyászunk.

A CNNGo azt írja, hogy az American Airlines ezért úgy döntött, megkönnyíti az utasok dolgát és egy csomagküldő szolgálattal együttműködésben bárkinek házhoz - vagy a szállodába - viszik a csomagját érkezés után a reptérről. A szolgáltatást még a repülés előtt kell megrendelni az American honlapján keresztül, és a csomagok számától függően 29,95 és 49,95 dollár közötti árat kell fizetni érte. A járat megérkezésétől számított 4 órán belül kaphatják kézhez a bőröndjeiket az utasok, akik így landolás után egyből mehetnek a kijárat felé. Igaz, a megadott cím nem lehet messzebb 40 mérföldnél (64 km) attól a repülőtértől, ahová érkeztek. Illetve 100 mérföldes távolságig is elviszik, csak azért elég sokat kell pluszban fizetni.

Ez a fajta poggyász kiszállítás jelenleg 200 amerikai repülőtéren és helyszínen érhető el, illetve az USA-n kívül például Dublinban, Montreálban vagy Nassauban. Az American Airlines azt mondja, hogy ő az első amerikai légitársaság, amely tartósan ilyen szolgáltatást nyújt. Amerikán kívül a Japan Airlinesnál és a Qantasnál van hasonló csomagszállítási szolgáltatás.