Kültéri élménymedence épült Agárdon

Vágólapra másolva!
Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben épült medence 235 millió forintos beruházásból épült, és a látogatók számának növekedést várják tőle.
Vágólapra másolva!

Tóth István elmondta, sikeres uniós pályázat segítségével 235 millió forintos fejlesztést hajtottak végre, amelyből mintegy százmillió forint volt a pályázaton elnyert összeg. Hangsúlyozta, a medenceépítés része volt egy 490 millió forint összértékű beruházásnak, amelynek keretében felújították a Nádasdy Obeliszket, valamint megépült a Gárdonyi Géza Tematikus Sétány, illetve az egri várat és Gárdonyi Géza életművét megidéző rönkvár.

A napokban átadott külső wellness - és élménymedence két részből, egy gyermek- és egy felnőtt medencéből áll. A 450 négyzetméter vízfelületű medencében különféle élményelemek várják a fürdőzőket. A tervek szerint a kültéri medence május 15-től szeptember 2-ig tart nyitva. "A nyári időszakban nagy igény volt további kültéri medencére, főleg a gyerekes családok részéről. Reméljük, hogy a fejlesztés révén az éves látogatottságot, ami jelenleg 450 ezer fő, további 40-50 ezer fővel emelni tudjuk" - tette hozzá. Számításaik szerint a fejlesztésre fordított önerő 2-3 év alatt megtérül.

Jövőbeni terveikről elmondta, klasszikus kültéri szaunakertet és különböző sportpályákat kívánnak építeni. A hosszabb távú elképzelések között egy fedett úszómedence felépítése szerepel.