Miniszterek gatyában - ünnepeljen velük!

Magyar Fürdőkultúra napja, Tolnay Klári
Vágólapra másolva!
Október 13-án, szombaton lesz a magyar fürdőkultúra napja, amelyet a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére rendeznek meg. Ez alkalomból Budapest négy fürdője különböző programokat és kedvezményeket kínál vendégei számára. A Gellértben például fotókiállítás lesz archív képekkel korabeli hírességekről.
Vágólapra másolva!

Budapest egyik leghíresebb termálfürdője, a Gellért Gyógyfürdő a Miniszterek gatyában című fotókiállítást ajánlja megtekintésre. Ennek különlegessége, hogy a képek 80 év után kerülnek vissza oda, ahol az 1930-as években Pusztai Sándor úszómester készítette őket. Így maradt meg nekünk neglizsében Karinthy Frigyes és Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó és ifj. Horthy Miklós, Keresztes-Fischer Ferenc és Apponyi, Tolnay Klári és Alpár Gitta, hogy csak néhányat említsünk a több száz híresség közül. A képekből nem mindennapi történet áll össze, hiszen speciális metszetét adja a Gellért és a Széchenyi fürdőben a két világháború között megforduló arisztokratáknak, politikusoknak, művészeknek.

Forrás: BVK Holding Zrt.
Tolnay Klári színésznő is szeretett napfürdőzni

A különleges napra a Budapest Gyógyfürdői Zrt. többi fürdője is érdekes programokkal készül. A jövőre 100. évfordulóját ünneplő Széchenyi fürdő például emeleti fitnesztermében a MindQuest nevű, lebilincselő, élő stratégiai csapatjátékban tehetik próbára magukat az érdeklődők. Mindezt díjtalanul. A fürdő ingyenes idegenvezetéssel és egyszeri termálvíz-kóstolással is várja előre regisztrált látogatóit.

A török hódoltságból megmaradt Rudas fürdő a szauna szerelmeseinek kívánságait teljesíti ingyenes felöntések formájában, szaunamester vezetésével. Emellett 20 százalékos kedvezményt biztosít a masszőr- és testradír-szolgáltatások áraiból.

Végül, de nem utolsó sorban a Dandár fürdő 50 százalékos belépési kedvezménnyel várja a vendégeit.

Forrás: BVK Holding Zrt.
Keresztes-Fischer Ferenc több kormányban is belügyminiszter volt

A fürdőkről további információk itt találhatók.