Csak hipnotizálva tudott hazarepülni

egy repülőgép száll fel a londoni Gatwick reptérről
Vágólapra másolva!
Megérkezett Londonba apjával az a 12 éves brit fiú, aki a repüléstől való félelme miatt több mint egy évig Abu-Dzabiban ragadt.
Vágólapra másolva!

Joe Thompson és apja, Tony több mint egy évig kényszerültek a Közel-Keleten maradni, miután a fiúnak extrém fóbiája alakult ki a repüléstől. A család másik fele, az anya és a lánya már korábban visszatértek Weston-super-Mare-i házukba - írja a Telegraph.

Korábban négy kísérletet tettek már a hazarepülésre, de mindegyik kudarcba fulladt. Felvetődött, hogy a 7200 kilométeres távot szárazföldön teszik meg hazáig, de vízumproblémákba ütköztek. Ez alkalommal egy hipnotizőr segített legyőzni a fiú félelmeit.

A család négy éve költözött az Egyesült Arab Emírségekbe, miután az apa ott talált munkát. A fiú elmondása szerint akkor fejlődhetett ki benne a fóbia, amikor egy megfázás után fertőzést kapott a füle, és repülnie kellett. "Nagyon fájdalmas volt, és mindig emlékeztem arra a fájdalomra" - idézte fel Joe. Arra a kérdésre, hogy repülne-e megint, a fiú azt válaszolta: "Igen, határozottan."