Azonosítatlan tárgyat került ki a repülő

alvó pilóta, repülőgép, kapitány
Vágólapra másolva!
Az ausztráliai incidensről most közzétett jelentés nem talált magyarázatot a furcsa esetre.
Vágólapra másolva!

A Skippers Aviation De Havilland DHC-8 típusú gépe a nyugat-ausztráliai Kambaldából repült Perthbe március 19-én. A charterjárat négyfős személyzettel és ismeretlen számú utassal a fedélzetén épp leszálláshoz ereszkedett 3800 láb (1160 méter) magasságba, amikor a pilóták fényes pulzálásokat észleltek a repülő előtt. Amikor rájöttek, hogy a tárgy feléjük tart, nyugat felé fordították a gépet az ütközés elkerülésére.

Az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal által most közzétett jelentés megállapította, hogy a tárgy a repülőtől 20 méter távolságra volt horizontálisan és 100 lábra (30 méter) vertikálisan. A személyzet leírása szerint a tárgy henger alakú és szürke színű volt.

A jelentés nem tudta kideríteni a tárgy eredetét. Bár a repülő alatt 3500 láb (1070 méter) magasságig katonai légtér volt, a légierő abban az időpontban nem üzemeltetett ember nélküli légi járművet, és nem is volt tudomása ilyenről az adott körzetben. A repülőgép ütközéselhárító rendszere sem adott le riasztójelet a tárgy közeledtekor.

Miután az ütközést elkerülték, a pilóták rendben letették a gépet Perthben.