Macskák dorombolnak a cappuccino mellé

Catfe
Staff play with cats during the kickstarter opening of the Catfe (Cat Cafe) in Chinatown, Los Angeles on October 2, 2014. The cafe which allows patrons to interact with a range of cats, hopes to open permanently in the city depending on the public reaction from the kickstarter event. Similar cafes which originated in Japan are open in New York and San Francisco. AFP PHOTO/Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
A konyhába viszont nem engedik be a cicákat a Los Angeles-i kávézóban.
Vágólapra másolva!

Los Angelesben számos bolt, étterem, sőt még fürdő is megengedi, hogy kutyás gazdik kedvenceikkel együtt tölthessék ott az időt. Most már a macskarajongóknak sem kell lemondaniuk kedvenc állataikról, ha meg szeretnének inni egy kávét.

Forrás: AFP/Mark Ralston

A város kínai negyedében egyelőre kísérleti jelleggel, négy napra nyílt meg a Catfe, amely nevét a macska és a kávézó angol szavaiból kapta. A tulajdonos Carlos Wong tavaly Tokióban élt, és az ott egyre népszerűbb macskakultúra adta vállalkozásához az ötletet.

Forrás: AFP/Mark Ralston

Miután megszerezte a kávézóhoz a helyi hatóságoktól a közegészségügyi engedélyt egy macskamenhellyel társulva hozta létre a projektet. Az év elején New Yorkban indult már egy hasonló vállalkozás Purina One CatCafé néven, de rövid életűnek bizonyult. Hasonló helyeket terveznek nyitni San Franciscóban, Oaklandben és Montrealban.

Carlos Wong, az ötletgazda az egyik cicával Forrás: AFP/Mark Ralston

Wong pénzgyűjtő kampányt indított a Kikckstarteren a projekt megvalósításához, de más cél is vezérli: felhívni a figyelmet az állatok örökbefogadására és a róluk való gondoskodásra. A 18 éven felüli vendégek akár rögtön örökbe is fogadhatnak egy cicát – írja az LA Times.

Forrás: AFP/Mark Ralston

A megnyitó után egyébként több ember volt, mint macska, így cicák kissé idegesek voltak. Ha azonban a vállalkozás véglegessé válik, nyilván megnyugodnak majd a kedélyek. Egy biztos: a macskáknak tilos lesz bejárni a konyhába.

Forrás: AFP/Mark Ralston