Hullaházi gyakorlatra küldik az ittas vezetőket

Songkran Festival in Bangkok NurPhoto General News April 14 2016 14th April 2016 Thai Traditional New Year Songkran Festival Events RELIGION NEW YEAR SQUARE FORMAT
Rengetegen ülnek részegen motorra
Vágólapra másolva!
Huszonötezernél több embert láttak el közúti balesetekben elszenvedett sérülésekkel a thaiföldi kórházakban a helyi újévi vízi fesztivál ideje alatt - derült ki a közegészségügyi minisztérium tájékoztatásából.
Vágólapra másolva!

A hatóságoknak most az üdülésből visszatérőkre kell felkészülniük, mert az újévi ünneplést követően a hazatérők balesetei leginkább a fáradtságra és a gyorshajtásra vezethetők vissza. A tárca tájékoztatása szerint a hosszúra nyúlt ünneplés ideje alatt

25 516 ember kapott orvosi ellátást, közülük 3815 volt a súlyos sérült.

Ez utóbbiak több mint 28 százaléka az ittas vezetés miatt történt. A minisztérium, számítva az újévi ünnepek alatt várható balesetekre, elrendelte, hogy a kórházak intenzív részlegei, műtői számítsanak a sérültek fogadására, akárcsak a vérellátó központok. A nemzeti katasztrófaközpontokban a tisztviselők készen állnak a válságos helyzetek kezelésére. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy bármilyen baleset esetén azonnal hívják a mentők ügyeletét.

Rengetegen ülnek részegen motorra Forrás: AFP/NurPhoto/Guillaume Payen

Közel négyszáz halott

Az újévi ünneplés első hat napján, április 11-től 17-ig 397 ember halt meg, és további 3271-en sérültek meg a 3104 közúti balesetben Thaiföldön. Az adatok 29,74 százalékos emelkedést mutatnak a tavalyi év hasonló időszakához képest. A balesetek 80,88 százaléka motorkerékpárral történt, míg az esetek 10,08 százalékában a kisteherautók voltak részesei a történteknek.

Drasztikus elrettentés

A magas baleseti statisztika miatt a thaiföldi hatóságok nemrég elrendelték, hogy hullaházi gyakorlatra menjenek az ittas vezetésen kapott autósok, motorosok. Reményeik szerint a hullaházakban látottak után a vezetők rádöbbennek arra, hogy az alkoholos befolyásoltságnak valóban könnyen halálos következményei lehetnek.