Kengurutámadás veszélyére figyelmeztetik a turistákat Ausztráliában

kenguru
Sárgarépafüggők lettek az Ausztráia keleti részén a kenguruk.
Vágólapra másolva!
A helyi hatóságok figyelmezetést adtak ki amiatt, hogy a sárgarépa és más számukra szokatlan étel rabjává vált kenguruk rendszeresen megtámadják a turistákat Ausztrália keleti részén.
Vágólapra másolva!

A legtöbb támadás a Sydneytől kétórás vonatútra fekvő Macquarie-tónál lévő Morisset kórház területén történt, a tó térsége ugyanis közkedvelt idegenforgalmi látványosság, amelyet több ezer látogató keres fel hetente.

Számos turista azonban egy tökéletes szelfi reményében fittyet hány a kenguruk etetésének tilalmát hirdető figyelmeztetésekre és az állatok egyre nagyobb számban válnak a sárgarépa és más zöldség, gyümölcs, sőt gyorséttermi ennivaló rabjává.

Sárgarépafüggők lettek Ausztrália keleti részén a kenguruk. Forrás: AFP Illusztráció


- mondta el Andrew Daly, a sydneyi Ausztrál Hüllőpark állatgondozója az ABC televíziónak.

Shane Lewis buszsofőr, aki rendszeresen visz turistákat a térségbe, elmondta, hogy sokszor rúgnak meg, karmolnak össze turistákat az erszényesek.

- nyilatkozta Shane Lewis. Greg Piper helyi parlamenti képviselő az ügyet már az új-dél-walesi parlamentben is felvetette, a kenguruk etetésének tilalmára figyelmeztetve.

- mondta a képviselő a 2GB rádiónak, példaként említve egy esete, amikor 17 öltéssel kellett összevarrni a minap egy áldozat arcát. Piper saját videót is posztolt Facebook oldalán szerdán, amely kengerutámadás áldozatává vált emberek sérüléseit mutatja. A képviselő további többnyelvű figyelmeztető táblák kihelyezését szorgalmazta.