Leszállították az utast a repülőről, mert altatót vett be

Westjet
Vágólapra másolva!
Egy kanadai férfit leszállított a WestJet légitársaság az egyik járatáról, mert alkalmatlannak találták a repülésre. Pedig ő – állítása szerint – csak altatót vett be.
Vágólapra másolva!

Stephen Bennett és családja Kanada British Columbia tartományából indult vakációra Kubába. Az éjszakai út során át kellett szállniuk Torontóban, és mivel addig nem tudott aludni, bevett egy altatót, mielőtt felszálltak a második járatra. Az altatót az orvosa írta fel neki.

Bennett, aki a jelentések szerint épp agyvérzéséből épült fel, korán felszállt a gépre, és elaludt az ülésén. A felszállás előtt azonban felébresztette őt egy utaskísérő, és orvosi vészhelyzetnek minősítette a helyzetet. A készenléti egységek feljöttek a fedélzetre, és

egy kerekesszékben levitték a gépről.

„Annyira megalázó volt – mondta Bennett a BBC-nek. – Alapvetően a stewardess lett a bíró, az esküdtszék és az ítélet végrehajtója is.”

A készenléti orvosok megvizsgálták Bennett egészségi állapotát a terminálban, és rendben találták, a WestJet személyzete azonban nem akarta visszaengedni a gépre. A férfi még egy e-mailt is küldetett orvosával, hogy alkalmas a repülésre, de ez sem hatotta meg őket.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Shawn

A légitársaság legkorábban egy hét múlva tudta volna a családot elvinni Kubába, nekik azonban be volt fizetve egy all-inclusive szálloda, amit nem tudtak lemondani. Bennett ezért körülbelül 2000 kanadai dollárt (432 ezer forint) költött szállásra és repülőjegyekre, hogy el tudjanak utazni egy másik légitársasággal.

Az utas most kártérítést szeretne kapni a WestJettől.

A WestJet a FoxNewsnak elmondta, hogy Bennettet azért szállították le a járatról, mert drog hatása alatt volt, és nem azért, mert aludt. A közlemény szerint a légiutas-kísérők beszámolója lényegesen különbözik attól, amit Bennett állít. Az ilyen döntéseket nem könnyű meghozni, de az utas biztonsága érdekében kötelező – közölte a légitársaság.