Halott utassal szállt le egy repülő

New Zealand Boeing 777 2018 773 777 777-300 Air New  Zealand AIRLINE AIRPORT ARRIVAL Aviation B773 B777 BOEING Boeing 777 Boeing 777-319(ER) business COCKPIT EGLL EU EUROPE Flight FLY GE GE90 GE90-115B LHR London Heathrow OCEANIA Travel UK ZK-DKR ZK-OKR A
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A férfi már egy órával a felszállás után jelezte a személyzetnek, hogy rosszul érzi magát. Mint kiderült, cukorbeteg, de elfelejtette magával vinni az inzulinját. Az Air New Zealand NZ 80-as vasárnapi járata Hongkongból Aucklandba tartott, ami tízórás utat jelent. A férfi rosszulléte miatt a gép kényszerleszállást hajtott végre az ausztráliai Cairnsben – ekkorra azonban az utas már halott volt.
Vágólapra másolva!

Egy órával a felszállás után a személyzet feltette a kérdést, van-e orvos az utasok között, mert egy embernek azonnali segítségre lenne szüksége – adta hírül az új-zélandi Stuff. Valóban volt a fedélzeten egy orvos, aki több mint három órán keresztül a férfi mellett maradt, és oxigénmaszkkal, majd defibrillátorral próbálta életben tartani.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Nicolas Economou

A cukorbeteg férfi a 60-as éveiben járt. Mire a gép leszállt Cairnsben, hogy a szerencsétlenül járt utast mielőbb kórházba tudják szállítani, a férfi már nem élt.