Lelőttek egy brit turistát Thaiföldön

thaiföld, Koh Phangan sziget
Vágólapra másolva!
A 22 éves Stephen Ashton egy tengerparti bárban szilveszterezett Koh Phangan szigetén, amikor lövöldözés tört ki két helyi banda között.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi épp a barátaival táncolt a strandon, amikor két helyi csoport veszekedése elfajult, és lövöldözés tört ki köztük. Ashtont véletlenül találta el egy golyó. A befektetési brókert a szomszédos Koh Samui szigetén található Bandon nemzetközi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni - írja a Telegraph.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Koh Phangan a teliholdpartikról híres

A 26 éves gyanúsítottat, Ekkapan Kaewklét letartóztatták, és egy házilag készített pisztolyt találtak nála. Azt elismerte, hogy a Zoom bárban verekedett, de tagadta, hogy a gyilkos lövés tőle származott volna.

A gyilkosság színhelye a Haad Rin strand volt, amely arról híres, hogy ott tartják havonta a teliholdpartikat. Ezek a világ minden részéről ezreket vonzanak. Már korábban is történtek ott erőszakos cselekmények, a brit külügyminisztérium pedig külön felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyeket a thai bandák a szigeten jelentenek.