Görögországban nemsokára a vízen is landolhatunk

hidroplán
Így landol a Twin Otter hidroplán (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Korfu fővárosában hamarosan megnyílik Görögország első vízi repülőtere – jelentette be a görög közlekedésügyi miniszter, Iannisz Maniatisz. A vízi repteret a korfui kikötő dél-keleti részén hozzák létre. A repülőtér maximum napi 10 gép fogadására lesz alkalmas.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint egész vízirepülőtér-hálózatot akarnak létrehozni Görögországban. A bázis Athén közelében lenne, és további 12 regionális vízi reptér létesülne az ország különböző pontjain.

Hamarosan vízi repülővel is érkezhetünk a gyönyörű Korfu szigetére Forrás: Flickr/Michael Gleave

A hidroplánok nemcsak a turisták kényelmét szolgálják, hanem sok más haszonnal járnak. Megkönnyítik például a betegszállítást, meggyorsítják a fontos eszközök célba juttatását, nem utolsó sorban pedig munkahelyeket teremtenek.

Több charterszolgáltató jelezte, hogy szívesen beszállna a vállalkozásba. A K2 Smart Jets például két Twin Otter DHC-6-400-asra adott le rendelést kerek 10 millió euró értékben.

Így landol a Twin Otter hidroplán (A kép illusztráció) Forrás: Flickr/╚ DD╔

A Hellenic Seaplanes kifejezetten hidroplánokra specializálódott. A fiatal görög vállalkozás befektetőként maga is részt vesz a vízi repterek kialakításában. A horvát European Coastal Airlines szintén beszállna az üzletbe, és további országokra is kiterjesztené a szolgáltatást.

Görögország 13 vízi repülőteret készül kialakítani (A kép illusztráció) Forrás: Flickr/Joan Campderrós-i-Canas