Verekedés volt az Air India pilótafülkéjében

2015.01.18. 11:15

A kapitány összebalhézott a repülőmérnökkel a késés, majd egy technikai probléma megoldatlansága miatt.

Kétórás késéssel indult az Air India Csennaiból (régi nevén Madrász) Delhin keresztül Párizsba tartó gépe, miután verekedés tört ki a pilótafülkében a pilóta és egy repülőmérnök között. A gép Mumbaiból (régi nevén Bombay) érkezett az India délkeleti részén fekvő városba, és az indulás előtt a technikai személyzet készítette fel a gépet az útra. Az utasok még nem tartózkodtak a fedélzeten.

Amikor a kapitány a pilótafülkébe lépett, rossz néven vette, hogy annyi ember van a pilótafülkében, és elkezdte őket kitessékelni – írja a Times of India. Az odaérkező repülőmérnök közölte a pilótával, hogy a gépet még nem tudják átadni repülésre, de a kapitány nem figyelt a magyarázatra.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Noah Seelam

Közben felmerült egy technikai probléma is, a kapitány pedig nem volt meggyőzve arról, hogy azt orvosolták, így megtagadta a gép átvételét. Szó szót követett, a konfliktus végül verekedésbe torkollott. A mérnök végül könnyű állsérülést szenvedett, és kórházba szállították.

A járat csak azután indult el 122 utassal a fedélzetén, hogy a pilótát egy másikra cserélték. Az Air India megerősítette, hogy a kapitány megtámadta a repülőmérnököt, és vizsgálatot indít az ügyben. A pilótát a vizsgálat lezárultáig felfüggesztették állásából.