Így néz ki élesben egy repülő vészkiürítése

American Airlines evakuálás Denver
Vágólapra másolva!
Az American Airlines gépének fedélzetén füst volt, amikor Denverben leszállt. Nem történt nagyobb sérülés.
Vágólapra másolva!

Az American Airlines Airbus A321 típusú gépe az észak-karolinai Charlotte-ból repült a coloradói Denverbe. A US Airways által üzemeltetett járat már leszállt a repülőtérre, és a betonon gurult, amikor füst töltötte meg az utasteret.

A járat útvonala a Flight Aware oldalán Forrás: Flight Aware

A pilóta azonnal a kiürítés mellett döntött, így kinyitották a vészcsúszdákat, és a 158 utas, valamint a hatfős személyzet azon keresztül hagyta el a repülőt. A betonról buszokkal vitték őket a terminálba – írja a Fox News.

Nem történt komoly sérülés

Egyelőre nem tudni, mi okozta a füstöt, mert tüzet nem találtak a repülőgépen. A vizsgálat folytatódik. Az incidensben az eddigi információk alapján mindössze egy utas sérült meg könnyebben.

Az utasok elmondása szerint az evakuálás nyugodtan történet. Olyan szagot éreztek a fedélzeten, mint amilyen egy autó vészfékezésekor érezhető, és enyhe füst töltötte be az utasteret. Amikor elrendelték a kiürítést, mindenkinek gyorsan el kellett hagynia fedélzetet, a csomagjaikat nem vihették magukkal. A betonon körülbelül húsz percet kellett várniuk, amíg a busz értük jött, a csomagjaikhoz pedig csak két óra múlva jutottak hozzá.