Eltűntek Dubajból a felhőkarcolók

Homokvihar Dubajban
Vágólapra másolva!
A hatalmas homokvihar köddel párosult, ami durván lecsökkentette a látótávolságot. Fennakadások voltak a légi közlekedésben is.
Vágólapra másolva!

Több járatot is törölni kellett a dubaji nemzetközi repülőtéren a térséget sújtó, szokatlanul erős homokvihar miatt. A szomszédos Abu-Dzabiban kevesebb problémát okozott a természeti jelenség.

A homokviharok nem ritkák arrafelé, hiszen az erős szél gyakran felkapja a homokot a környező sivatagból, azonban ilyen erősségűre nem nagyon emlékeznek a helyiek. Ráadásul a jelenség köddel párosult, ami 500 méter alá csökkentette a látótávolságot.

Mintha a Marson járnánk

Az alábbi videón mintha nem is egy metropoliszban, hanem egy Mars-béli tájon járnánk. A híres dubaji felhőkarcolók, amelyekért oly sok turista utazik oda, most alig látszanak. Itt van többek között a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa is (itt nézhet körbe róla).

Az előrejelzések szerint a rossz idő kitart a hétvégén is. A Dubajban tartózkodók csak vasárnap számíthatnak arra, hogy előbújik a nap és vele együtt a felhőkarcolók.

Késtek a budapesti járatok

Budapestről két légitársaság működtet közvetlen járatot Dubajba. A Wizz Air gépe éjszaka 1 óra 20 perc késéssel érkezett az emírségekből, az Emiratesé csütörtökön 50 percet késett.

Dubajt itt járhatja körbe virtuálisan.