Kényszerleszállást hajtott végre a Germanwings repülőgépe

Germanwings Airbus A319
Vágólapra másolva!
Szivárgott az olaj. Pénteken a társaság egy másik gépe szakította meg az útját.
Vágólapra másolva!

A Germanwings légitársaság Airbus A319-es típusú gépe Kölnből szállt fel szombaton reggel 10 óra körül, és Velencébe tartott. A pilóta 11 órakor technikai hibát jelzett, és tíz perccel később kényszerleszállást hajtott végre Stuttgart repülőterén – írja a Xinhua hírügynökségre hivatkozva a Business Standard.

A kényszerleszállásban senki sem sérült meg – közölte Georg Fundel, a stuttgarti repülőtér igazgatója. A 123 utast egy helyettesítő repülő vitte el Velencébe.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

A technikai hiba Independent cikke szerint olajszivárgás volt. A pilóta az egyik hajtóművet lekapcsolta, és egy hajtóművel szállt le. A Germanwings tájékoztatása szerint ez egy standard eljárás.

Pénteken is meg kellett szakítani az utat

A Germanwings egy másik gépe még pénteken hajtott végre kényszerleszállást Velencében. A Hannoverből Rómába tartó járaton ugyanis egy utas rosszul lett.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

Egy nappal korábban a Germanwings anyavállalatának, a Lufthansának is problémája volt a levegőben. A Münchenből Dubajba tartó gép Románia felett fordult vissza hidraulikus meghibásodás miatt. Erről itt írtunk bővebben.