Megúszták a magyarok thai hajótüzet

Kompszerencsétlenség Thaiföldön
Kompszerencsétlenség Thaiföldön
Vágólapra másolva!
Magyar utasai is voltak annak a sétahajónak, amely tegnap gyulladt ki Thaiföld partjainál.  Menczer Tamás a külügyi tárca szóvivője a TV2 reggeli műsorában azt mondta, nyolc magyar utasról tudnak, ők jól vannak. A tűznek egy halálos áldozata van, egy tizenkét éves kislány halt meg. 
Vágólapra másolva!

Száz utasa volt annak a sétahajónak, amely tegnap gyulladt ki Thaiföld partjainál. A hajó Krabiból Phuketbe tartott. A tűz a gépházban keletkezett, az utasok a vízbe ugrottak. Nyolc magyar állampolgár is volt a hajón, közülük nem sérült meg senki, mondta Menczer Tamás a külügyi tárca szóvivője a TV2 Mokka című műsorában. Egy halálos áldozata volt a balesetnek, egy tizenkét éves izraeli kislány halt meg.

Kompszerencsétlenség Thaiföldön Forrás: MTI/EPA

Káosz és pánik

A balesetet túlélő turisták elmondták, hogy a fedélzeten pánik és káosz lett úrrá. Először egy nagy durranás hallatszott, majd égett gumiszagot lehetett érezni, és sűrű füst gomolygott. A tűz gyorsan terjedt, kitört a gépházból - közölte a rendőrség szóvivője. Hozzátette: ki fogják emelni a roncsot, hogy rájöjjenek a baleset okára.

Sorsukra hagyott utasok

Egy londoni turista arról beszélt, a hajó legénysége a vészhelyzetben semmilyen utasítást nem adott. "Nekünk kellett mentőmellényt kérni" - tette hozzá. "Két ember kivételével az egész legénység leugrott a hajóról, és sorsukra hagyta az utasokat" - idézett egy másik brit turistát a Phuketwan. Mivel mindenki menekülni akart, eltorlaszolták a bejáratokat, így az utasok végül kitörték az ablakokat, majd többtucatnyian a vízbe ugrottak. A helyszínre halászhajók és komphajók siettek, és a fedélzetükre segítették a hajótörötteket.