Vágólapra másolva!
Az angol utazónak minden összejött a komoly szervező munka után.
Vágólapra másolva!

Új világrekordot állított be egy 39 éves angol férfi, miután 24 óra alatt sikerült neki meglátogatni 12 országot úgy, hogy ehhez a gyalogláson kívül csak menetrend szerinti repülő-, vonat- és buszjáratokat vett igénybe. Adam Laytonnak januárban jutott eszébe az ötlet, márciusra pedig már kidolgozta a kivitelezhető tervet rá.

A rekorddal 1000 fontot gyűjtött jótékonysági célra.

A Leedsben élő internetes vállalkozó május 25-én 7 óra 1 perckor kezdte az utazást a németországi Perlben. Ezután átment Luxemburgba, Franciaországba, Belgiumba, így az első 74 percben már négy országban járt. Ezt követően Layton a hollandiai Amszterdamba repült, onnan egy csatlakozó járattal Koppenhágába, majd átment a svédországi Malmöbe az Öresund hídon.

Loholás Magyarországról

A férfi ezután visszament Koppenhágába, Varsóba repült, ahonnan egy éjszakai vonattal Pozsonyba utazott, de közben Csehországban is le- és felszállt, hogy érintse azt a lábával. Pozsonyba reggel 5.45-kor érkezett, egy busszal pedig 6.38-ra ért a magyar határra. 23 perce volt elérni a magyar-szlovák-osztrák hármas határnál lévő szoborparkot, és

két kilométer futva tett meg,

de hét perccel a 24 óra letelte előtt Magyarországról Ausztriába lépett.

„Amikor odaértem, teljesen mámoros állapotban voltam" – mesélte a Daily Mailnek Layton.

– mondta az utazó, aki egy 1993 óta fennálló rekordot döntött meg. Korábban egy norvég trió 24 óra alatt 19 országot látogatott meg, de ők autót is használtak a rekordbeállításhoz.