Bezárt egy időre az év fürdője

Miskolctapolca Barlangfürdő
Vágólapra másolva!
Ezalatt viszont barlangtúrákat tartanak ott.
Vágólapra másolva!

Január 23-tól felújítási munkákat folytatnak a Miskolctapolca Barlangfürdőben, amely emiatt február 10-ig zárva tart – írja a fürdő a honlapján. A fürdőzök február 11-én, szombaton délelőtt 9-től látogathatják ismét a létesítményt. A Barlang Aquaterápia szintén zárva tart, azt viszont már február 6-tól igénybe lehet venni.

Forrás: Miskolctapolca Barlangfürdő

A fürdő ugyanakkor érdekes programot kínál a munkálatok idejére. Február 4-én és 5-én szárazlábas bejárást tartanak több időpontban, ahol

a látogatók megnézhetik a Barlangfürdő forrásait,

a kazánok és csövek rejtett világát, képet kaphatnak a fürdő üzemeltetéséről, valamint láthatják a nagyközönség elől elzárt, még befejezetlen barlangi járatokat is. A túrán való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, és 700 forintba kerül. További információt itt talál.

Az év fürdője volt

A Miskolctapolca Barlangfürdő tavaly az év fürdője a lett a termalfurdo.hu szavazásán, amelyet a Magyar Fürdőszövetség támogatott szakmailag. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású.

Forrás: azevfurdoje.hu

A barlangban két termálmedence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.