Ezek a legmenőbb síparadicsomok most Európában

Legjobb síparadicsomok Európában
A picture taken on February 6, 2017 after sunset shows a general view of the St Moritz's ski resort. St-Moritz, one of the oldest and most famous ski resorts in the Swiss canton of Graubünden, is hosting the World Alpine Skiing Championships from February 6 to 19th February before hoping to organize the 2026 Winter Olympics. / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Egy régi, híres svájci üdülőváros Európa legjobb síparadicsoma az amerikai Condé Nast Traveler magazin olvasói szerint, akik nemcsak a sípályák alapján mondtak véleményt, hanem a síelés utáni időtöltés lehetőségeit is figyelembe vették.
Vágólapra másolva!

1. St. Moritz, Svájc

Ez a világ legrégebbi téli üdülőközpontja, ahová rengeteg híresség és gazdag ember jár. Évente átlagosan 322 napon süt a nap, ami a száraz levegővel párosulva különleges klímát nyújt. Világszínvonalú szállodák, éttermek, boltok és szabadidős lehetőségek várják az ide utazó elitet.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

2. Lech Zürs am Arlberg, Ausztria

Az egymás szomszédságában lévő Lech és Zürs Ausztria legdivatosabb téli üdülőhelyeinek számítanak. A luxusszállodáiról híres települések Vorarlberg tartományban találhatók, közel Németországhoz, Svájchoz és Liechtensteinhez.

Forrás: Wikipedia/Florian Lindner

3. Val d'Isère, Franciaország

Néhányan zsúfoltnak és drágának tartják ezt a franciaországi síparadicsomot, hóbiztos pályáit azonban remekül lehet variálni. Kiváló éttermei és éjszakai élete a síelés utánra is kínálnak programot.

Forrás: hemis.fr/JACQUES Pierre / hemis.fr/Jacques Pierre / Hemis.Fr

4. Kitzbühel, Ausztria

Ausztria egyik legnépszerűbb síparadicsoma Tirolban található. Nemcsak a sípályái híresek, de középkori utcái és luxushotelei is vonzzák a látogatókat.

Forrás: robertharding/Gavin Hellier/Gavin Hellier

5. Courmayeur, Olaszország

A Mont Blanc alatt található síparadicsom a profi síelők és a tehetős emberek kedvelt célpontja. Könnyen át lehet ugorni onnan Franciaországba is, hiszen Chamonix csak egy rövid autóútra van.

Forrás: hemis.fr/GIUGLIO Gil / hemis.fr/Giuglio Gil

A lista további helyezettjeit itt találja.