Válságos állapotban van a cápatámadást szenvedett nő

Cápa állkapocs
Les dents de la mer 4 La revanche Les dents de la mere quatre La revanche Jaws The Revenge 1987 Real Joseph Sargent. COLLECTION CHRISTOPHEL © Universal Pictures
Vágólapra másolva!
Válságos állapotban van az a nő, aki cápatámadásban vesztette el jobb lába egy részét a hétvégén egy népszerű dél-kaliforniai strandon.
Vágólapra másolva!

Leeanne Ericsont a strandolók mentették ki szombaton a vízből. A nőt egy La Jolla-i kórházba szállították, amelynek szóvivője hétfőn csak annyit árult el, hogy Ericson válságos állapotban van.

- mondta Thomas Williams, aki egyike volt az áldozatot partra húzó strandolóknak. Hunter Robinson veterán szörfös javaslatára egy szörfdeszka zsinórjával kötötték el a nő lábát, hogy megállítsák a vérzést, amíg a haditengerészet Camp Pendleton-i bázisának mentőegysége a helyszínre érkezett. A három kisgyermekét egyedül nevelő Ericson támogatására azonnal adománygyűjtés indult a GoFundMe oldalon, amelyen kedd délelőttig csaknem 33 ezer dollár gyűlt össze.

Képünk illusztráció Forrás: Collection Christophel/© Universal Pictures/Universal Pictures

A támadásról nem készült videofelvétel, és nem tudni, hogy fehér cápa sebesítette-e meg Ericsont. A környéken sok fehér cápát láttak az elmúlt években, a támadások ugyanakkor igen ritkák, különösen a halálos kimenetelűek. A hatóságok azonnal lezárták a partszakaszt, ahol az eset történt, és várhatóan szerdán nyitják meg újból a strandolók előtt.

Volt már ilyen támadás a környéken

Legutóbb 2016 májusában történt cápatámadás a környéken: akkor egy dél-kaliforniai sportolónőt sebesített meg súlyosan egy cápa Newport Beach közelében. Maria Korcsmaros egy hosszútávú triatlonversenyre edzett, amikor feltehetően egy fehér cápa támadt rá, és testének jobb oldalán súlyos sebeket ejtett a harapásával:

jobb karja, bordái, tüdeje és medencéje is megsérült.

A nő tavaly októberben már egy San Diego partjainál rendezett triatlonviadalon vett részt, ahol a "túlélők" - elsősorban gyógyult rákbetegek - csoportjában úszott.