Megtagadták az elsőbbségi beszállást a meleg házaspár családjától

Southwest Airlines Finds Five Planes In Its 737 Fleet In Need Of Repair Business FINANCE Transportation GettyImageRank3
LOS ANGELES, CA - APRIL 05: A Southwest Airlines Boeing 737-700 passenger jet taxis on the tarmac after arriving at Los Angeles International Airport on April 5, 2011 in Los Angeles, California. Southwest Airlines said it finished inspecting its grounded 737-300 series planes and of the nearly 80 planes five of them have cracks in the aluminum skin. The inspections come after Southwest Flight 812 had to make an emergency landing when a piece of its fuselage skin was torn while on its way from Phoenix to Sacramento. The discovery prompted the Federal Aviation Administration (FAA) and Boeing to require emergency inspections on a portion of the 737 fleet manufactured during the 1980s and 1990s for the same fatigue cracks in the fuselage like the ones on the Southwest jets. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A légitársaság tagadja a diszkrimináció vádját.
Vágólapra másolva!

A Southwest légitársaság megtagadta az elsőbbségi beszállást egy meleg pártól, akik gyermekeikkel szerették volna kihasználni a lehetőséget. Grant Morse férjével, három gyermekével és a gyermekek nagyanyjával a buffalói repülőtéren várakozott a beszállásra. Amikor a Fort Lauderdale-be tartó járatra elhangzott a családi beszállás felhívás, ők felálltak, és a kapuhoz mentek.

A Southwest alkalmazottja azt mondta, hogy az egész család nem tud felszállni, de nem tudott pontos magyarázatot adni ennek okára. Többször is megkísérelték a beszállást, de elutasították őket. „Ez családi beszállás" – mondta az alkalmazott.

válaszolta Morse férje. „Nem mehet fel mindenki. Ez családi beszállás" – ismételte a társaság alkalmazottja.

A Southwest légitársaság szóvivője a Huffington Posttal közölte, a család beszállását azért utasították el, mert a férj anyja is megpróbált felszállni a gépre. Ő 83 éves, és segítségre szorul Morse szerint.

Szabályzat és jóindulat

A Southwest szabályzata egy szülőnek engedélyezi az elsőbbségi beszállást, de rendszerint mindkét szülőt felengedik – mondta a szóvivő. Ez egyébként akkor is így történt, Morse szerint ugyanis más szülőknek megengedték, hogy mindketten beszálljanak gyermekükkel. A légitársaság tagadta, hogy diszkrimináció történt volna. Azt is hozzátették, hogy a vita alatt a személyzet gondoskodott arról, hogy egymás melletti ülőhelyei legyenek a családnak (a Southwest járatain szabad ülőhelyválasztás van – a szerk).

Képünk illusztráció Forrás: AFP/2011 Getty Images/Kevork Djansezian

Morse szerint egyszer sem mondták nekik a beszállás során, hogy a két férfi a három gyerekkel mehet, de a nagymamának maradnia kell. Végül úgy kaptak helyet a gépen, hogy az egyik szülő az egyik sorban ült két gyerekkel, a másik szülő egy másik sorban a harmadik gyerekkel, míg a nagymama egyedül egy másik sorban.

Morse szerint a légitársaság palástolni akarja a diszkriminációt. Morse kész beperelni őket, az esetleges kártérítést pedig jótékony célokra fordítaná.

Szavazzon!

Ön szerint kinek van igaza?