Rendőrruhában, fegyverrel rabolták ki az idős turistákat

busz johannesburg
Vágólapra másolva!
A dél-afrikai Johannesburg a világ legveszélyesebb városai közé tartozik, amit egy holland turistacsoport rögtön az érkezés után közelről megtapasztalt.
Vágólapra másolva!

A 36 utas – többségük 70 év feletti – érkezésük után egy bérelt buszon, idegenvezetőjükkel haladt a repülőtérről a szálloda felé, amikor hat férfi állította meg őket: egyikük rendőrruhában volt, a többiek civilben – írja a New York Times. A sofőrt egy eldugott helyre irányították, ahol az útonállók felszálltak a buszra, majd kirabolták a turistákat. Két ember megsérült, egyiküket kórházba vitték.

A kirabolt turistabusz Forrás: Youtube/Eyewitness News

„Pokoli volt" – mesélte egy utas a Telegraafnak. Többen pánikba estek és sírtak, amikor fegyvert szegeztek rájuk. Kétszer a ravaszt is meghúzták, de a fegyver nem sült el. Több utast megütöttek a rablók, akik a csomagokat is kivették a poggyásztérből.

Az egész 20 percig tartott, ezután a banditák elvették a busz kulcsát, és eltűntek.

A busz sofőrjét és az idegenvezetőt megkötözték a támadás idején. Amikor a rablók távoztak, az utasok kiszabadították őket. A sofőrnek volt egy pótkulcsa, és az utasokat a hotelbe vitte, ahol hívták rendőrséget. Az utasok egy 22 napos útra fizettek be, de ezek után haza akarnak menni – írja az NLTimes.