Elkerülte a halálos ítéletet a nő, aki fájdalomcsillapítót vitt Egyiptomba

tramadol
Vágólapra másolva!
Megúszta három év börtönnel.
Vágólapra másolva!

Három év börtönre ítélték Egyiptomban azt a 33 éves brit nőt, akinek vényköteles fájdalomcsillapítókat találtak a bőröndjében. Laura Plummer 29 levél tramadolt – mindegyikben 10 tablettával – és néhány naproxent akart vinni egyiptomi férjének, akinek egy balesetben megsérült a háta. A nőt akár halálra is ítélhették volna, mivel

Egyiptomban tiltott kábítószernek számít a tramadol.

A tramadol szintetikus opioid, mesterséges „morfinszerű" vegyület. Ezt a hatóanyagot tatalmazza többek között a Contramal (Grünenthal), a Tramadol AL (Aluid), a Tramadolor (Hexal), a Tramalgic (Nycomed), a Adamol (Meda Pharma) és a Ralgen (Zentiva) nevű készítmény is. (Forrás: Wikipedia)

Plummer évente négyszer látogatta meg egyiptomi férjét, akivel négy évvel ezelőtt ismerkedett meg. Legutóbb október 9-én repült Hurghadába, hogy két hetet töltsön a 33 éves Omarral. Letartóztatása után Plummer aláírt egy 38 oldalas, arab nyelvű dokumentumot abban a hiszemben, hogy ezután elengedik a repülőtérről. Ehelyett azonban letartóztatták.

Testvére elmondta, hogy a karácsonyra kiírt bírósági tárgyalást egy nappal elhalasztották, mert Laura nagyon rossz állapotban volt.

– számolt be a történtekről. A börtönbüntetés mellett Plummernek 100 ezer egyiptomi font (1,5 millió forint) bírságot is fizetnie kell.

Forrás: Flickr/frankieleon

A brit nő családja azt állítja, hogy Laurának fogalma sem volt, arról, hogy törvénytelen dolgot tesz. Nem is próbálta meg elrejteni a gyógyszert, amelyet egy barátjától kapott.

Azt hitte, csak viccelnek vele, amikor a repülőtéren előállították.

Most 25 másik nővel tartják fogva a cellájában, és a felismerhetetlenségig megváltozott az átélt dolgok hatására – írja az Express.