Patkányinvázió fenyegeti Párizs turisztikai központját

2018.01.24. 11:36

Botrányos videót tett közzé egy párizsi lap, hogy felhívja a figyelmet a francia fővárost fenyegető patkányinvázióra. A Le Parisien felvételén, amely még decemberben készült, az látható, hogy egy szemetes konténerben rengeteg patkány nyüzsög. A helyszín a Szajna partja Musée d'Orsay és Pont Royal között van, ott, ahol a turisták is gyakran megfordulnak.

A mobiltelefonos videót egy köztisztasági dolgozó készítette. A David névvel szereplő férfi elmondja, hogy az utóbbi egy évben nagyon elszaporodtak a patkányok a Szajna-menti kerületekben, emiatt nagyon romlottak a munkakörülményeik. Előfordult például, hogy az egyik rágcsáló a kollégája torkának ugrott. Az alkalmazottak a járványos betegségek elkapásától tartanak.

A patkányinvázió megállítására azt kérik a környékbeliektől, hogy a szemetüket a konténerekbe dobják. Néhány étterem ugyanis még mindig zsákokban teszi ki azokat az utcára, ami odavonzza az állatokat.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A párizsi városháza tudatában van a problémának, ezért tavaly szeptemberben 1,5 millió eurót szabadított fel az invázió kezelésére. Ez többek között megerősített tisztítást, és zárható konténerek beállítását jelenti az eddigiek helyére. A városháza honlapján elismeri, hogy a rágcsálók teljes kiirtása lehetetlen, ezért arra törekednek, hogy a patkányok legalább ne jöjjenek fel a csatornákból a felszínre, ahol az emberek élnek.

A turisztikai statisztikákban Párizs rendre a világ leglátogatottabb városai között szerepel, évi 15 millió külföldi látogatóval.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK