Gyengült a tőzsde, vegyes mozgás várható

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,75 pontos csökkenéssel, 27 105,42 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, múlt hét szerdai záró értékéhez képest 1,01 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Vegyes irányú ármozgások várhatók hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője az OTP árfolyamában esésre számít a nemzetközi hírek alapján, a többi vezető részvény esetében pedig vegyes szereplést valószínűsít, nem túl nagy mértékű ármozgással.

Az elemző kifejtette, hogy nemzetközi szinten a pénzügyi szektorban továbbra is nőnek a problémák, és ez negatívan hat a szektorhoz tartozó részvényekre. A legutóbbi hírek szerint a Citigroup vezetője kényszerült lemondásra a bank óriási veszteségei miatt.

Hozzátette, hogy az OTP ugyan közvetlenül nem érintett az amerikai jelzálogpiaci válságban, de a befektetők óvatosságból minden pénzügyi részvénytől szabadulni igyekeznek.

A BUX a legutóbbi kereskedési napon, múlt hét szerdán 92,95 pontos, 0,34 százalékos erősödéssel 27 382,17 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 26,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.