Pesszimista hangulat, gyengülés a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 272,18 pontos csökkenéssel, 26 770,30 ponton nyitott csütörtökön. Az előző napi záróértékhez képest ez 1,01 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Az árfolyamok gyengülését várják a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön, az MTI által megkérdezett szakértők, a pesszimista nemzetközi hangulat miatt. Nagy Péter, az Unicredit Bank üzletkötője szerint egyedül a Magyar Telekom vonhatja ki magát a negatív hangulat miatti gyengülés alól, mivel a csütörtökön közzétett gyorsjelentése a várakozásoknál kedvezőbb lett. Ez azonban csak az árfolyam szinten tartásához lesz elég - vélekedett.

Hasonlóan ítélte meg a piac várható alakulását Péter János, a KBC Securities üzletkötője is, aki aggasztónak nevezte a nemzetközi hangulatot. Az amerikai piacok negatív zárását követően több nagy amerikai bank is kedvezőtlen hírekkel jelent meg a piacon, így az ázsiai indexek zuhanásba kezdtek - tette hozzá.

A Magyar Telekom esetében a kedvező gyorsjelentés Péter János szerint is csak a szinten tartásra lesz elegendő, ám azt sem tartotta teljesen kizárhatónak, hogy a kedvező eredményekre számító, az elmúlt napokban részvényeket vásárló vevők nem várnak a hangulat javulásáig, és túladnak papírjaikon, ami az árfolyam csökkenését eredményezheti.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 217,24 pontos csökkenéssel, 27 042,48 ponton zárt szerdán, az előző kereskedési napi záróértékhez képest ez 0,80 százalékos gyengülés. A részvénypiac forgalma 25,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai csökkentek a keddi záróárakhoz képest.