A Magyar Telekom visszautasítja a hvg.hu állításait

Vágólapra másolva!
Közleményben cáfolta a Magyar Telekom Nyrt. a múlt héten, a hvg.hu weboldalon - majd ennek nyomán több elektronikus és nyomtatott sajtótermékben, köztük lapunkban is - megjelent, a társaságot érintő ügyekben folyó vizsgálat eredményeiről szóló beszámolót, így a cég volt vezetőinek feljelentését is.
Vágólapra másolva!

"A Magyar Telekom május 21-én és 26-án közleményben tájékoztatta a sajtót és a befektetőket a vizsgálat fejleményeiről, illetve a társaság ellen indított perekről. A közlemények minden információt tartalmaznak, amit a társaság ezen ügyekben jelenleg el tud mondani. Ennek ellenére a Magyar Telekom közleményeit követően a hvg.hu internetes portálon - majd arra hivatkozva a magyar és a nemzetközi sajtóban - megalapozatlan feltételezéseket tartalmazó cikkek jelentek meg, amely feltételezések közül több sérti a társaságunk jó hírnevét, valamint alkalmas a hazai és nemzetközi közvélemény megtévesztésére (például a New York-i Tőzsdéről való kivezetés, a milliárdos kártérítési kötelezettség, az osztalékfizetési határozat megsemmisítésére vonatkozó - jogilag nem alátámasztott - igény precedens nélküli sikeres érvényesítésének valószínű eseményként beállítása)" - áll a társaság által kiadott sajtóközleményben.

A hvg.hu cikkében közreadott értesülések forrásaként megnevezett személyek cégeivel a Magyar Telekom perben áll. "Ennek megfelelően a társaságunk az általuk említett perek tárgyában bíróságon kívánja kifejteni álláspontját" - közli az cég közleményében, amelyben megjegyzik: szenzációkeltésre alkalmas ugyan, de nem felel meg a valóságnak a Straub Elek korábbi vezérigazgató és Balogh András volt stratégiai igazgató elleni feljelentést tényként beállító híresztelés sem.

Az [origo] Kommunikációs és Médiaszolgáltatási Zrt. a Magyar Telekom csoport tagja.