Esik a BUX, még nem heverte ki a pánikot

Vágólapra másolva!
Borús a hangulat a részvénypiacon, délelőtt több mint 1 százalékos mínuszba került a pesti tőzsde részvényindexe. Néhány délutáni adatközlés talán változtathat a trenden.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 137,57 pontos csökkenéssel, 23 574,48 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,58 százalékos gyengülés. A kezdés után rövid időre megközelítette a 23 700 pontot, utána viszont 23 500 alá esett.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint még benne van a piacban a múlt hét végi pánik nyoma, a piaci szereplők még nem merik elhinni, hogy újra lehet békésen emelkedni. Emiatt még zaklatottak a piacok, de úgy tűnik, hogy a legstabilabbak már visszaálltak a régi kerékvágásba. A magyar piac helyzete ingatag, hangulatilag a stabil Nyugat-Európa és a mediterrán országok között helyezkedik el.

A CIB Bank elemzése szerint is az előző napi borús hangulat uralja a piacokat, és az európai határidős indexek alapján is inkább csökkenő irány várható. Viszont Amerikában fontos makroadatokra figyel a piac pénteken, továbbá több európai nagyvállalat is közzéteszi gyorsjelentését, ami újra "feltüzelheti" a hangulatot.

A BUX 187,73 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 23 712,05 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 26,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak.