Orbán délután közgazdászokkal egyeztet

parlament, országggyűlés plenáris ülése, Orbán Viktor felszólal
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter szeptemberben már egyeztetett a tizenegy közgazdásszal a magyar gazdaságról. Eredetileg úgy volt, hogy minden hónapban leülnek konzultálni, az [origo] értesülései szerint azonban októberben nem volt ilyen találkozó.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délután három órakor folytatja tizenegy közgazdásszal a szeptemberben elkezdett konzultációt - közölte a Miniszterelnökség.

A szeptemberi tanácskozáson a tizenegy közgazdásznak volt bőven ideje arra, hogy elmondhassa a véleményét. Az [origo]-nak nyilatkozó egyik résztvevő szerint a szakértők kritikát is megfogalmaztak az egyeztetésen, ahol sem Orbán Viktor, sem Matolcsy György nem árulta el, hogy milyen terveik vannak.

Matolcsy a tanácskozás után azt állította: egyetértettek abban, hogy meg kell védeni a gazdaságpolitikai eredményeket. "Voltak okos javaslatok" a tanácskozáson Matolcsy szerint. "A jövedelemadókat nem szabad emelni, az egykulcsos adórendszer sikeres" - hangsúlyozta a miniszter.

A megbeszélés után a kormányfő a konzultáció folytatását kérte a közgazdászoktól, és felvetette, hogy egy hónap múlva ismét üljenek le egyeztetni. Az [origo] azonban úgy tudja, októberben nem volt ilyen konzultáció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!