Bozó Ilona - Varga Rózsa: Erdő mélyén, patak partján

Vágólapra másolva!
Milyen ma a trendi vőlegény? Mennyibe kerülnek a menyasszonyi ruhák? Varratni jobb vagy kölcsönözni? Hova tűntek a vőfélyek? Milyen különlegesebb helyszíneken esküdhetünk örök hűséget? Honnan lehet felismerni a rossz esküvőszervezőt?  Ezeket és még sok érdekes kérdést tettek fel olvasóink Bozó Ilona és Varga Rózsa esküvőszervezőknek.
Vágólapra másolva!

Az esküvőszervező miben tud segíteni? Milyen faladatokat vállal át a fiatal pártól? (Medeia)
Az anyakönyvvezető és a pap megszervezése, a meghívottak névsorának elkészítése, a meghívó kiválasztása, nyomtatása, az esküvői fogadás helyszínének kiválasztása, a menü összeállítása. Ruhabérlés vagy vásárlás, cipőválasztás, fodrász, kozmetikus, stylist kiválasztása, fotós, filmes ajánlása, a virág és a dekoráció elkészíttetése. Nászajándékok listájának kiválasztása, a nászéjszaka helyszínének lefoglalása, nászút megszervezése, az ifjú pár és a vendégek fuvarozása és természetesen a forgatókönyv és a költségvetés elkészítése, és minden más a bonyolítással kapcsolatos lépés megszervezése - miközben személyesen jelen vagyunk az előkészületeknél és a nagy napon is.


Nagyon megnöveli az esküvői költségeket az esküvőszervezői szolgáltatás? (Medeia)
Az esküvő nagyságától és az elvégzendő feladat mennyiségétől függ a mi díjazásunk. Van úgy, hogy csak az éttermet foglaljuk le, és a vacsorát intézzük, ez lényegesen kevesebbe kerül, mint egy teljes komplett esküvőszervezés. Ha az egész esküvő költségvetését nézzük, akkor mindenképpen megtérül ez a szolgáltatás. Nem az árainkat titkoljuk, de tényleg minden esküvő más, mindenhol mások az igények. Egyébként ebben ez a szép, hogy nincs is két egyforma esemény. Az igények felmérése, vagyis a beszélgetések után tudunk választ adni arra, hogy mekkora költséggel jár a szervezés.

Milyen különlegesebb helyszínekre tudnak szervezni az esküvőt? (Medeia)
Lehet kastélyban, parkban, erdő mélyén, patak partján, de szép és elegáns étteremben, kellemes kiskocsmában is. Azzal számolni kell, hogy most már az egyházi ceremónia nagyon nehezen vagy jóformán nem vihető ki a templomokból. Egy időben engedélyezték, hogy a pap kint kösse meg a házasságot, ma már csak az anyakönyvvezetővel tudjuk ezt elintézni. Tehát, aki egyházi esküvőre is készül, az barátkozzon meg a gondolattal, hogy a sok szebbnél szebb régi templomban mondja ki az igent.

Az anyakönyvvezetőnél túl hamar vége van a szertartásnak. Mit lehet kitalálni, hogy mégis szép legyen az esküvő, ha az ember nem akar templomit? (Medeia)
Nagyon kedves fiatal és tehetséges színészeket, színésznőket szerződtettünk arra a feladatra, hogy amikor mindenki könnyben úszik, és nem tud megszólalni, akkor ők tudják a pár helyett megköszönni a szülőknek, hogy felnevelték őket, és eljutottak eddig a napig. És tolmácsolják a pár egymásnak szóló gondolatait. De műsort is összeállítanak és előadnak, hogy a polgári esketés minél ünnepélyesebb legyen. Fontos jól megválasztani a ceremónia zenéjét is, az esküvő előtt kellemes estét szerezhet a pár egymásnak, amikor végighallgatják kedvenc zenéiket, és összeállítják saját esküvői repertoárjukat.

Mesélnének néhány rendkívül extrém esküvőről, amivel dolguk volt a pályafutásuk során? (karl_boro)
Tavaly nyáron egy pár egy romtemplomban szerette volna megtartani az esküvőt. Meg kellett szervezni az engedélyeket - mivel közterület volt -, a vízellátást a vendéglátáshoz, az áramellátást, ezen kívül megnyittattuk a tornyot, hogy rózsaszirmot tudjanak szórni a rokonok az ifjú párra a toronyból. Beépítettük sátorral az előtte lévő romkertet a vendégfogadáshoz, megszerveztük a díszkivilágítás hosszabbítását, a külön harangszót, a hintót, amivel érkezett a menyasszony, még mobil vécét is hozni kellett. Na és persze a takarítás megszervezése az esemény előtt és után.

Milyen extra szolgáltatásokat lehet kívánni az átlagos esküvői programokon kívül? (szava)
Sokan szeretik a tűzijátékot, a műsorokat az esküvő alatt. Van, hogy az ifjú pár egyik tagja meglepetéssel készül, koncertet rendel a párjának, híres művész fellépését rendeli meg. Egy alkalommal a Csillagszemű gyermek-táncegyüttest szerződtettük a menyasszony köszöntésére. Nagyon kedvesek voltak, a kicsi gyerekek szép fehér ruhában, a kislányok virágkoszorúval táncoltak. Csodálatosan szép volt. Egy másik esküvőn pedig a násznép lepte már meg a fiatalokat egy esküvői újság elkészítésével, ami pár megismerkedésével kezdődött, és az általuk elképzelt jövővel folytatódott.

Meleg pároknak is szerveznek esküvőket Hollandiába? Vannak ilyen felkéréseik? (karl_boro)
Még nem volt ilyen felkérés, de természetesen leszervezzük. Nekünk semmi kifogásunk az ellen, hogy ki kit szeret.