Baktai Anikó: Pély Barna a legőszintébb

Vágólapra másolva!
A Megasztár múlt szombati kiesője szerint a személyiség nem tud igazán megjelenni egy ilyen típusú műsorban, erre nem jut elég tér és idő: önmagát egészen másnak tartja, mint a róla kialakult képet. Lemezt tervez és sok koncertet, de ha nem találja meg helyét a hazai zenei életben, akkor örömmel megy vissza a tengerjáró hajóra, énekelni. Igazából végig élvezte a chatelést, csak a végére komorodott el, mikor már hatodszor került szóba a tinilányok egyik kedvence, Kontor Tamás.
Vágólapra másolva!

Mi volt az első gondolatod, mikor bekerültél? [!BigGirl!]

- Az első gondolatom az volt, először is megkérdeztem Pély Barnától, hogy folytassam-e és hogy van-e egyáltalán értelme. Azt mondta, hogy egyértelmű, mert ilyen hanggal nem veszhetek el, és ennyit mondott csak, hogy legyek kreatív. Próbálkozom.

Milyen volt a párbaj Kontor Tamással? [hooliganscsaj15]

- Magát a párbajt utálom, már csak azért is, mert nem tartom jó gondolatnak egyáltalán. Szerintem nem az a döntő, hogy Kontor Tamással hozott össze a sors. Nagyon szeretem egyébként Tamást mint zenészt, "énekest". Ha a zsűri véleménye szerint gondolkodnék, akkor szörnyű volt. De ha azt gondolom, hogy ez tényleg egy párbaj volt, akkor ott énekelni kellett volna szerintem. Én nem tartottam magam hibásnak semmiben, én csak párbajoztam.

Én nem igazán szerettelek, de nagyon jó hangod van, mihez fogsz most kezdeni? [laluci]

- Hogy mihez fogok kezdeni? Miért érdekel, ha nem szerettél? Egyébként koncertezni fogunk egész nyáron, amit már nagyon várok, és remélem, hogy te is eljössz, és meglátogatsz minket. Június elejétől kezdődnek a koncertek, ez országos turné lesz, várunk sok szeretettel!

Váratlanul ért, hogy Tomival kell párbajozni? Ezután számítottál a kiesésedre? További sok sikert, nagyon jó hangod van! [>JuditBaba14<]

- Nem ért váratlanul az sem, hogy kiestem, számítottam rá. Egyszerű megérzés, vagy mondhatni, inkább tudatos dolog volt számomra. Vagy inkább mondjuk azt, hogy logikus. Azt gondolom most már, hátam mögött tudva mindezt, hogy ez egy nagyon jó kis buli volt, megélni nem volt annyira egyszerű, de nagyon sok jó dolog történt velem a Megasztár-ban. Egyetlen pillanatát nem bántam meg. Jó volt.

Ki volt a legszimpatikusabb a házban? [csajszi...]

- Egyértelműen Feri, Pisti, Tomi - fiúpárti vagyok! -, de a lányok közül is nagyon jól kijöttem mindenkivel. Már csak azért is ragaszkodom a fiúkhoz, mert életem zenei része során zömmel fiúkkal dolgoztam, s valahogy jobban megértetem a fiúkkal magam. Konkrétan nem volt kedvencem. Talán Pisti, mégis.

Megérte a Megasztár-ban részt venni? Vagy kimondottan az ugródeszka-lehetőség miatt jelentkeztél? [Antoansonyx]

- Mindenféleképpen megérte részt venni a Megasztár-ban, nagyon-nagyon sok jó dolog történt velem - ismétlem önmagam -, és persze hogy egy ugródeszka számomra, egy nagyon nagy lehetőség, már csak azért is, hogy megismerjetek még jobban - mert ebben a két percben nem igazán tudtam megmutatni, hogy valójában mit is tudok én. Remélem, hogy a koncertekre eljöttök, és hogy nagyon tetszeni fog a produkciónk. Nagyon nagy meglepetések fognak benneteket várni, mind a mostani fellépések a pubokban (New Orleans) vagy a júniusban kezdődő nagy turné. Én nagyon várom, hiszen élőben zenélhetek mindvégig. Remélem, eljöttök.

Sajnálom, hogy te estél ki, és nem a Tomi. Szerintem eszméletlen jó a hangod! Kit tippelsz esélyesnek? [BettyBaby29]

- Nagyon szépen köszönöm, hogy tetszik a hangom. Én is sajnálom, hogy kiestem, de ez van. Tippem több is van, hogy ki fogja megnyerni a Megasztár-t, de szerintem ez nem számít, hogy én mit is gondolok erről. Bárki nyeri a végén, itt már mindenki nyert valamit szerintem. Tudom, hogy ezt már nagyon sokan sok embertől hallottátok, de ez tényleg így van. Olyan embereknek énekelhettem, akiknek még soha nem énekeltem, idős bácsiknak, néniknek, gyerekeknek, vidéki embereknek, és legfőképpen olyan embereknek, akik megszerettek engem és szavaztak rám. Még azoknak is szívesen énekeltem, akik nem szerettek. Mert ez az életem. Az éneklés.

Ez az egész szerintem hülyeség, hogy a közönség szavazzon, mert úgysem arra szavaznak, akinek a legjobb hangja van! [emike02]

- Én egyetértek veled, én egyáltalán nem értem ezt a közönségszavazatot, én már megéltem egy pár versenyt, soha nem volt ilyen. Gondolom, ezt a TV2 kitalálta, hogy ebben változzon a dolog, mert tudniillik voltak régebben Ki mit tud?-ok fesztiválok, akkor ilyenek nem voltak. Volt viszont 5-6 zsűritag, és ők eldöntötték, hogy éppen ki az, aki megérdemli azt a díjat, amit akkor éppen kitűztek. Lehet, hogy jó koncepció, de az én részemről, az én szemszögemből én sem tartom valami jó dolognak. Már csak rám nézve sem, mert szerintem az ember egyénisége egy műsorban nem derülhet ki. Hogy egy ember milyen... mert szerintem teljesen más vagyok élőben, mint kamerák előtt, és nem csak én vagyok ezzel így. De csak ez az én véleményem. Nehéz dolog ez. Itt válik az ember profivá - már ha lehet ezt a szót használnom, bár nincs a szótáramban.

Milyen zenét szeretsz énekelni legjobban? [hell houndgirl]

- Köszönöm kérdésed, már nagyon vártam... nem tudom, hallottál-e már a smooth jazzről? Én énekelem ezt a fajta zenét a zenekarommal, sajnos még nem sokan ismerik. Ha meg szeretnéd ismerni, akkor keresd a "Majsa" nevezetű énekesnőt. Ő az Incognito együttes volt énekesnője.

Igaz, hogy Tomi meg Eszter összejöttek? [benike15]

- Ne haragudj, de ezt én nem tudhatom. Igaz, hogy nagyon sármos Tomi, nagyon szép fiúnak tartom. Hogy összejött-e az Eszterrel? Nem tudom.