Starcz Ákos: Bárki megnyerheti a Tőzsdemágust

Vágólapra másolva!
Starcz Ákost, az Inter-Európa Bank üzletágvezetőjét a Tőzsdemágus című, egyre sikeresebb tőzsdeszimulátorról faggatták a chatelők. A beszélgetésből kiderült: egyáltalán nem biztos az, hogy profik nyerik majd a játékot, bárki jó eséllyel indul. A chat folyamán a vendégtől megtudhattuk, milyennek tartja manapság az ideális portfóliót.
Vágólapra másolva!

Mindenkit sok szeretettel köszöntök! Várom a kérdéseket a Tőzsdemágus online tőzsdejátékkal ill. a tőzsdével, befektetésekkel kapcsolatban.

Mi ez a játék? [csak 69]

-Ez egy online, valós tőzsdei árfolyamokon nyugvó virtuális tőzsdejáték ahol minden érdeklődő egy kezdeti két millió forintos befektetéssel próbálhat szerencsét a tőzsde világában. A játék lényege: hogy a kezdeti két millió forintot a játék végére megsokszorozzuk. A játék fődíja bruttó öt millió forint értékű befektetési jegy, valamint a fődíjon kívül heti és havi nyeremények is várnak a játékosokra. Ezenkívül heti és havi nyeremények is vannak: wizzair repülőjegy, wellness hétvége és Tünde kert spa utalvány

Én mint egyszerű polgár, hogyan vehetek részt a játékban? [Anitácskadrága20]

-A www.tozsdemagus.hu oldalról letölthető a játékhoz szükséges szofver, ennek segítségével egy regisztrációt követően bárki ingyenesen kipróbálhatja a játékot.

Ha elveszítem a pénzt,van-e lehetőség új játékot kezdeni? [szépszem]

-Természetesen.

Ki határozza meg hogy a pénzem milyen alapokban legyen? [Magas hozam]

-A pénzt nem csak alapokba lehet tenni, hanem akár bankbetétet is lehet választani. A legfontosabb, hogy a játék során minden játékos maga döntheti el, hogy a játékban elérhető hazai részvények mibe fekteti a pénzét. Tehát mindenki maga dönt, pont ez a játék lényege.

Honnan jött az ötlet? [Dotti baba]

-A játékot a Budapesti Értéktőzsde, az Inter-Európa Bank, Equitas Brókerház és TDC szervezi. Mind a négy cégnek kiemelten fontos a hazai tőkepiac, és szeretnénk minél több embernek megmutatni, hogy a tőzsdei befektetésekhez nem kell profi brókernek lenni.

Mi a hasznuk ebből a játék szervezőinek? [Kíváncsi macsek]

-A játék az teljesen nonprofit, így a szervezők közvetlen hasznot nem húznak a játékból, céljuk az internetes tőzsdézés népszerűsítése.