Räikkönen a csodára vár Monacóban

Vágólapra másolva!
Ha valahol, akkor Monacóban mindenképpen lehet arra számítani, hogy borul a papírforma. Éppen erre alapozva Kimi Raikkönen némi javulásban bízik, szerinte a hercegségben ismét győzelmi esélyekkel szállhat harcba a McLaren-Mercedes.
Vágólapra másolva!

Tavaly a McLarené volt az egyik, hanem a leggyorsabb versenyautó, az istálló mégis elbukta a világbajnoki címeket. Idén hat futam alatt Raikkönen és Montoya kilenc ponttal kevesebbet szorgoskodott össze az MP4-21-essel, mint a 2005-ös szezon hasonló szakaszában az MP4-20-assal. A világbajnoki címek ismét úszni látszanak.

A jelenlegi erőviszonyokkal Kimi Raikkönen, a McLaren pilótája is tisztában van, és nem kerget olyan illúziókat, hogy még megnyerheti a világbajnokságot. A "Jégember" szerdán az egyik szponzor akcióján vett részt, ahol miután egy két tonnás jégtömbből formált versenyautóba is beült, elmondta, abban bízik, hogy valamiféle csoda folytán nyerni tud a Forma-1 egyik leghíresebb futamán.

"A probléma, amivel az utóbbi időben küzdünk, Monacóban nem jelent akkora hátrányt"- kezdte mondandóját Raikkönen, aki tavaly elsőként haladt át a Monte Carlói Nagydíj célvonalán. "Így nem lesz olyan jelentős a lemaradásunk, és különben is a monacói versenyen bármi megtörténhet. Ha az első pár körben vezetsz is, nem lehetsz biztos benne, hogy megnyered a futamot."

"Idén is volt már néhányszor jó esélyünk kiugró eredmény elérésére, de a döntő pillanatokban hibáztunk. Itt viszont versenyképesebbek leszünk, mint az eddigi futamokon"- bizakodott a finn pilóta.

Ahhoz, hogy Monacóban Raikkönen nyerni tudjon a roppant megbízható Renault-ok és az egyre inkább feljavuló Ferrarik előtt, ahhoz kisebb csodára lenne szükség. Persze a hercegségi utcai pályán valóban bármi megtörténhet, a csoda sem ritkaság arrafelé...