Vágólapra másolva!
Takuma Szato szerint a Super Aguri nem engedheti meg magának, hogy új autója érkezéséig várjon, ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy még a Francia Nagydíj előtt fejlődést tudjon elérni, ezzel felkészülve az új modell fogadására.
Vágólapra másolva!

A japán versenyző úgy gondolja, még most kell megerősíteniük strukturális felépítésüket, hogy mindent előkészítsenek azelőtt, hogy megérkezne új versenygépük, az SA06-os, melyet a legfrissebb hírek szerint leghamarabb a Francia Nagydíjon vet be a csapat.

Szato az Autosport magazinnak adott interjújában elmondta, jelen pillanatban még nem állnak úgy, hogy új karosszériájukból ki tudják hozni a maximumot.

"Fel kell készülnünk az új autó érkezésére" - mondta Szato. "Nem csak az autóról szól a dolog, hanem az egész csapatról. Ha már most rendelkezésünkre állna az új autó, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ki tudnánk belőle hozni a maximumot."

"Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felkészüljünk az új autó fogadására, és ha versenyképes lesz a csomagunk, akkor azt ki is tudjuk használni. Már most el kell kezdeni a munkát, mert alig van időnk. Ugyanaz a helyzet, mint az év elején volt, mikor rövid idő alatt kellett elsajátítanunk a dolgokat az F1-ben. A lényeg az, hogy ha meglesz az új autónk, akkor azzal képesek legyünk olyan teljesítményre, hogy az év végéig folyamatos fejlődést tudjunk elérni."

Ugyan a Super Agurinak koránt sincsenek olyan erőforrásai, mint riválisainak, Szato mégis biztos benne, hogy az új autó hatalmas előrelépés lesz a 2002-es Arrows alapjain nyugvó SA05-ös modellhez képest.

"Nos, bízom benne, hogy komoly előrelépést sikerül majd elérnünk" - mondta. "Ugyanis, ha ez nem így lesz, akkor ismét küszködni fogunk, mit nem szeretnénk. Úgy kell dolgoznunk, hogy az új autóval felvehessük majd a versenyt a Midlanddel, és a Toro Rossoval."