Visszavágásra készül a BMW Sauber

Vágólapra másolva!
A BMW-Sauber versenyistálló mindent megtesz annak érdekében, hogy visszavágjon a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon, miután Indianapolisban nem volt szerencséje.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a német-svájci istálló remekül szerepelt az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén, a vasárnapi verseny borzalmasan sikerült számára. Nick Heidfeld már az első kanyarban búcsúzott a küzdelemtől, mikor Montoya nekicsúszott autójának, majd többszöri szaltót követően a kavicságyban landolt.

Csapattársa, Jacques Villeneuve sem járt sokkal jobba, hiszen a kanadai versenyző a nyolcadik helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, ugyanis autójának BMW erőforrása megadta magát.

Bár Indianapolisban véget ért a csapat pontszerző sorozata, a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen úgy gondolja, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon ismét szárnyra kaphatnak majd.

"Szomorúak voltunk, hogy pont nélkül kell elhagynunk Amerikát" - mondta Theissen. "Mindezek ellenére elégedettek lehetünk, hogy a szezon során első alkalommal sikerült megszereznünk a harmadik sort az időmérő edzésen, és a versenyen is meglett volna a sebességünk. Bízom benne, hogy Magny-Cours-ban megmutathatjuk valós erőnket."

"Célunk ismét az, hogy mindkét versenyzőnk az első tíz közé kvalifikálja magát, majd a versenyen pontot szerezzen. Mivel Jacques motorja megadta magát Indianapolisban, egy új egységgel kezdheti majd meg a Francia Nagydíjat, ahogy azt Nick is teszi, aki amúgy is megkapta volna a BMW legújabb fejlesztésű P86-os kódszámot viselő erőforrását. Most mindkét versenyzőnk ugyanabban a ciklusban van."