Alonso: Magyarországon visszaáll a rend

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso egyáltalán nincs kétségbeesve a Német Nagydíjon történtek miatt.
Vágólapra másolva!

A Renault idei legborzalmasabb teljesítményét produkálta a hétvégén Németországban, és a tavalyi Magyar Nagydíj óta először fordult elő, hogy a csapat egyik versenyzője sem állhatott fel a dobogóra. A francia istállónak a tavalyi hungaroringi versenyről sincsenek jó emlékei, hiszen Alonso és Fisichella akkor egyetlen egy pontot sem tudott begyűjteni.

Mindezek ellenére Alonso úgy gondolja, hogy a hétvégén visszavághatnak a Ferrarinak, és a Magyar Nagydíjon ismét az élmezőnyben lesz a Renault.

"Nem hiszem, hogy megismétlődnének a Német Nagydíjon látottak" - magyarázta Alonso. "Én teljesen nyugodt vagyok, mert tudom, hogy a csapat keményen dolgozik, és azon van, hogy minél előbb megértse a problémák okát. Magyarországon teljesen más abroncsokat fogunk használni, és a Michelin is reagált a hétvégén történtekre. Az emberek csak arról tudnak beszélni, hogy Michael egyre közelebb kerül hozzám, ám én nem aggódom, mert szerintem erősek leszünk."

Schumacher az elmúlt három verseny alatt 14 pontot faragott hátrányából a világbajnoki pontversenyben, így a Magyar Nagydíj előtt már csak 11 ponttal van lemaradva a listavezető Alonso mögött, akinek most már legalább egyszer meg kell vernie riválisát ahhoz, hogy világbajnok legyen.

"A Német Nagydíj volt az év legnehezebb versenye számunkra, mert nem számítottunk ilyen nehézségekre" - folytatta Alonso. "Az egész hétvége során magunk alatt teljesítettünk, azonban még szerintem így is felkerülhettünk volna a dobogóra, ha nincs gond az abroncsainkkal. A legfontosabb, hogy a csapat továbbra is keményen dolgozik, hogy minden egyes versenyből kihozhassuk a maximumot. Most is ezt tesszük. Hinnünk kell magunkban, hogy javítani tudunk a helyzeten Budapesten."